0
Hydrofoors

Hydrofoors

Een hydrofoor is een installatie dat zorgt voor drukverhoging. Dit is gewenst bij bijvoorbeeld beregening, extra waterdruk in huis en water naar een hoger niveau verpompen. Bij Wildkamp vind je een ruim assortiment hydrofoorpompen, voor elke situatie de gewenste hydrofoorpomp.

Wat is een hydrofoorpomp

Een hydrofoorpomp bestaat uit een pomp met pompschakelaar of pomp met drukschakelaar en drukvat. Een hydrofoorpomp wordt gebruikt voor drukverhoging in huizen en gebouwen, beregening van tuinen, landbouwgebieden en andere locaties. Het kan ook worden gebruikt in industriële toepassingen waar water onder druk nodig is.

Hoe werkt een hydrofoorpomp

De werking van een hydrofoorpomp is als volgt. Via de zuigaansluiting komt het water de pomp binnen en het verlaat de pomp met hoge druk via de persaansluiting.

Wat doet een hydrofoorpomp

Een hydrofoorpomp zuigt water uit de bron, dit kan een waterleiding zijn, bronfilter of sloot, en perst dit in de persleiding. Deze persleiding is de verbinding naar de apparatuur die er op aangesloten is.

Soorten hydrofoorpompen

Er bestaan verschillende soorten hydrofoorpompen, elk met hun eigen specifieke kenmerken, toepassingen en voordelen. We lichten er twee voor je uit; hydrofoorpomp met drukvat en drukschakelaar en hydrofoorpomp met pompschakelaar.

HydrofoorpompHydrofoor bestaande uit hydrofoorpomp met drukvat en drukschakelaar

De drukschakelaar meet de druk in het drukvat van de hydrofoor. Als aan de perszijde water afgenomen wordt zakt de waterdruk in het drukvat. Hierdoor zal de drukschakelaar de hydrofoor waterpomp inschakelen. De waterpomp blijft ingeschakeld tot het moment waarop de druk in de drukschakelaar op de ingestelde waarde is, hierna zal de drukschakelaar de waterpomp uitschakelen.

Voordeel van de toepassing van het drukvat is dat de pomp minder vaak inschakelt vanwege de tapvoorraad. De inhoud van het expansievat is bepalend voor de tapvoorraad. De tapvoorraad is ca. 30% van de inhoud van het drukvat. Met de tapvoorraad wordt het moment bedoeld waarop de pomp door de drukschakelaar ingeschakeld wordt. Hoe groter de inhoud van het drukvat des te minder aantal keren de pomp ingeschakeld wordt.

hydrofoorpomp

Hydrofoor bestaande uit hydrofoorpomp met pompschakelaar

Als aan de perszijde water afgenomen wordt stroomt er water door de pompschakelaar. De druk in de pompschakelaar, ook wel pompcontrol genoemd, daalt hierdoor. De pompschakelaar meet dit en schakelt vervolgens de pomp aan. Als er geen water meer door de pompschakelaar stroomt zal de druk hierin oplopen. Als de hydrofoorpomp de ingestelde uitschakelwaarde bereikt heeft zal de pompschakelaar de pomp uitschakelen.

Voordeel van de pompschakelaar is dat deze tevens werkt als droogloopbeveiliging, indien er geen water door de pomp stroomt (bij een storing) schakelt deze de pomp uit en wordt schade aan de pomp door drooglopen voorkomen.

Hydrofoorpomp voor bereging

Hydrofoorpomp voor beregening

Een hydrofoorpomp is uitermate geschikt voor het beregenen van gazons en tuinen. Zo kan regenwater of grondwater optimaal benut worden door het te gebruiken bij beregening voor tuin of gazon. Het voordeel van een hydrofoorpomp is dat deze automatisch in- en uitschakelt op basis van de watervraag. De hydrofoorpomp kan eventueel met een beregeningscomputer en magneetkleppen bediend worden, maar ook handmatig door de kraan open te draaien waar de sproeiers op aangesloten zijn.

Hydrofoor voor drinkwaterHydrofoorpomp voor in huis

Een hydrofoorpomp, ook wel drukverhogingspomp genoemd, is de oplossing als het gaat om een te lage druk of sterk wisselende druk op het waterleidingsysteem in en om de woning. Door het gebruik van een drukverhogingspomp heb je voortaan voldoende waterdruk en bespaar je water. 

Hydrofoorpomp voor drinkwater

Een hydrofoorpomp is uitermate geschikt voor het verpompen van drinkwater. Een hydrofoorpomp zorgt voor drukverhoging en kan daarom meerdere tappunten in één keer voorzien van drinkwater. Zo kan een hydrofoorpomp drinkwater verpompen naar douche, toilet, wastafel, wasmachine of vaatwasser. Hiervoor dient wel een hydrofoorpomp toegepast te worden die voldoet aan de geldende eisen. Vraag voor vrijblijvend advies één van onze pompspecialisten.

Welke hydrofoorpomp moet ik kiezen?

Wat de beste hydrofoorpomp voor jou is hangt af van je situatie en de toepassing. Laat je, bij vragen, goed informeren bij een van onze vestigingen en/of bij onze productspecialisten.

De beste hydrofoor merken

Wat we met zekerheid kunnen zeggen is, ongeacht de toepassing, dat we uitsluitend werken met de beste merken aan hydrofoorpompen.
De merken die je bij ons kunt vinden zijn:

Stille hydrofoor

Als de hydrofoor geplaatst wordt op een plaats waar het geluidsniveau van belang is dient hier rekening mee gehouden te worden. Een helemaal stille hydrofoor bestaat niet, maar door goed te kijken naar een juiste plek, kun je het geluidsniveau wel beperken. Tevens zijn er geluidsisolerende maatregelen te nemen, waarbij er wel rekening mee gehouden moet worden dat de hydrofoor voldoende ventilatie nodig heeft.

Wat kost een hydrofoor?

De prijs van een hydrofoorpomp is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de toepassing, capaciteit, benodigde druk, materiaal, enz. De prijzen variëren van enkele honderden euro’s tot duizenden euro’s. Het merk, type, soort gebruik en medium zijn ook zaken die van invloed zijn op de optimale hydrofoor voor jou toepassing en daarmee de prijs ervan. De totale kosten kunnen ook de hulpstukken en arbeid bevatten die nodig zijn om de hydrofoorpomp op de installatie aan te sluiten.

Jouw persoonlijke hydrofoorpomp aanbieding

Als je ingelogd bent zie je jouw persoonlijke aanbieding voor de hydrofoorpompen. Als je nog geen account hebt maak deze hier dan aan voor je persoonlijke korting. Heb je grotere aantallen materialen nodig neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een aanbieding op maat.

Hydrofoorpomp kopen bij Wildkamp

Bij Wildkamp vind je een ruim assortiment aan hydrofoors, voor elke situatie de juiste hydrofoor. Koop de gewenste hydrofoorpomp en benodigdheden in één van onze filialen of bestel het eenvoudig op onze website of in de app.

Advies nodig bij het kiezen van de juiste hydrofoorpomp?

We helpen je graag! Wil je er zeker van zijn dat je met de juiste hydrofoorpomp aan de slag gaat? Neem dan contact op met één van onze productspecialisten of kom langs in één van onze filialen voor het beste advies.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.