0
Hydrofoors

Hydrofoors

Een hydrofoor is een installatie die water kan verplaatsen naar een hoger gelegen gebied. Dit wordt gedaan door middel van druk en kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals beregening en het voorzien van water in huis.

Hoe werkt een hydrofoorpomp

Een hydrofoorpomp is een zelfaanzuigende pomp die zorgt voor drukverhoging van het water.  Via de zuigaansluiting komt het water de pomp binnen en het verlaat de pomp met hoge druk via de persaansluiting. De hydrofoor is voorzien van een expansievat dit heeft als voordeel dat de hydrofoorpomp minder vaak inschakelt vanwege de tapvoorraad. De tapvoorraad is circa 30% van de tankinhoud.

Soorten hydrofoorpompen

Er bestaan verschillende soorten hydrofoorpompen, elk met hun eigen specifieke kenmerken, toepassingen en voordelen. We lichten er twee voor je uit.

Hydrofoor bestaande uit pomp, drukvat en drukschakelaar

Als aan de perszijde water afgenomen wordt zakt de waterdruk in het drukvat van de hydrofoor. Hierdoor zal de drukschakelaar de waterpomp inschakelen. De waterpomp blijft ingeschakeld tot het moment waarop de druk in het expansievat op de ingestelde waarde is, hierna zal de drukschakelaar de waterpomp uitschakelen.

Voordeel van de toepassing van het drukvat is dat de pomp minder vaak inschakelt vanwege de tapvoorraad. De inhoud van het expansievat is bepalend voor de tapvoorraad. De tapvoorraad is ca. 30% van de inhoud van het drukvat. Met de tapvoorraad wordt het moment bedoeld waarop de pomp door de drukschakelaar ingeschakeld wordt. Hoe groter de inhoud van het drukvat des te minder keren de pomp ingeschakeld wordt.

Hydrofoor bestaande uit pomp met pompschakelaar

Als aan de perszijde water afgenomen wordt stroomt er water door de pompschakelaar. De pompschakelaar schakelt hierdoor de pomp aan. Als er geen water meer door de pompschakelaar stroomt zal deze de pomp uitschakelen.

Voordeel van de pompschakelaar is dat deze tevens werkt als droogloopbeveiliging, indien er geen water door de pomp stroomt wordt de pomp uitgeschakeld en schade aan de pomp voorkomen. Ander voordeel is dat bij afname de pomp continue blijft draaien en er hierdoor een constante waterstroom en bijbehorende druk is.

Hydrofoorpomp voor beregening

Een hydrofoorpomp is uitermate geschikt voor het beregenen van gazons en tuinen. Het voordeel van een hydrofoorpomp is dat deze automatisch in- en uitschakelt op basis van de watervraag.

Hydrofoorpomp voor in huis

Een hydrofoorpomp, ook wel drukverhogingspomp genoemd, is de oplossing als het gaat om een te lage druk of sterk wisselende druk op het waterleidingsysteem in en om de woning. Door het gebruik van een drukverhogingspomp heb je voortaan voldoende waterdruk en bespaar je water.

Welke hydrofoorpomp moet ik kiezen?

Wat de beste hydrofoorpomp voor jou is hangt af van je situatie en de toepassing. Laat je, bij vragen, goed informeren bij een van onze vestigingen en/of bij onze productspecialisten.

De beste hydrofoor merken

Wat we met zekerheid kunnen zeggen is, ongeacht de toepassing, dat we uitsluitend werken met de beste merken aan hydrofoorpompen.
De merken die je bij ons kunt vinden zijn:

Wat kost een hydrofoor?

De prijs van een hydrofoorpomp is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de toepassing, capaciteit, benodigde druk, materiaal, enz.

Hydrofoorpomp kopen bij Wildkamp

Bij Wildkamp vind je een ruim assortiment aan hydrofoors, voor elke situatie de juiste hydrofoor. Koop de gewenste hydrofoorpomp en benodigdheden in één van onze filialen of bestel het eenvoudig op onze website of in de app.

Advies nodig bij het kiezen van de juiste hydrofoor?

We helpen je graag! Wil je er zeker van zijn dat je met de juiste pomp aan de slag gaat? Neem dan contact op met één van onze productspecialisten of kom langs in één van onze filialen voor het beste advies.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.