0
Regenwatertanks

Regenwatertanks

Een regenwatertank is een opslagtank dat wordt gebruikt om regenwater op te vangen en te bewaren voor hergebruik. Het opgevangen regenwater kan worden gebruikt voor het besproeien van de tuin, toilet doorspoelen, auto wassen, wasmachine enz. Met een regenwatertank kunnen huishoudens en bedrijven op een duurzame manier gebruikmaken van regenwater, wat helpt om kostbaar drinkwater te besparen.

Inhoud regenwatertank

De beschikbare ruimte, het oppervlak van het dak en de geschatte behoefte aan hergebruik, zijn factoren die de inhoud van de regenwatertank bepalen. Hoewel een regenton ook kan dienen voor wateropvang, heeft een regenwateropslagtank het voordeel van een grotere capaciteit, waardoor er meer water kan worden opgeslagen voor hergebruik. Dit betekent dat er een overvloed aan water beschikbaar is, zelfs tijdens periodes waarin regen schaarser is.
Meer informatie over regentonnen

Regenwater afvoer naar regenwatertank

Het regenwater dat van daken afstroomt, kan worden opgevangen en via het hemelwaterafvoersysteem naar een speciale regenwatertank worden geleid. Dit proces wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van hwa-buizen, ook wel bekend als regenpijpen, en de bijbehorende onderdelen die aan de woning worden bevestigd. Daarnaast worden er afvoerbuizen en bijbehorende onderdelen in de grond geïnstalleerd. Op deze manier wordt het regenwater op een efficiënte wijze afgevoerd en naar de regenwatertank geleid, waar het kan worden opgeslagen voor regenwaterhergebruik.
Meer informatie over hwa buizen & hulpstukken
Meer informatie over afvoerbuizen & hulpstukken

Regenwaterfilters

Het is verstandig om regenwater te filteren voordat het de regenwatertank bereikt. Tijdens het filteren worden diverse onzuiverheden, zoals bladeren, takjes, mos enz gescheiden. Het gefilterde water stroomt vervolgens de regenwatertank in, terwijl de verontreinigingen via het filtersysteem worden afgevoerd. Op deze manier wordt voorkomen dat vaste stoffen de regenwatertank bereiken en wordt het opgeslagen regenwater schoon en vrij van verontreinigingen gehouden.
Meer informatie over regenwaterfilters

Overloop regenwatertank

Alle regenwatertanks zijn uitgerust met een overloopsysteem, dat ervoor zorgt dat overtollig regenwater wordt afgevoerd wanneer de tank zijn maximale capaciteit bereikt. Dit voorkomt dat de tank overstroomt en dat het systeem beschadigd raakt. Het overloopmechanisme biedt een veiligheidsmaatregel om ervoor te zorgen dat het regenwater effectief wordt afgevoerd, zonder dat er schade ontstaat aan de tank of het omliggende systeem. Hierdoor kan het regenwatersysteem optimaal blijven functioneren en blijft het risico op overstromingen of andere problemen tot een minimum beperkt.

Regenwater hergebruiken

Er zijn verschillende toebehoren voor het verpompen van regenwater naar de tappunten. Denk hierbij aan regenwater pompen (hydrofoorpomp), aanzuigsets, regenwaterfilters, opzetschachten enz.

Regenwatertank kopen of meer informatie nodig?

De gewenste regenwatertank kun je eenvoudig en snel bestellen via onze website en kopen in één van onze vestigingen. Ben je er nog niet helemaal uit wat de optimale regenwatertank voor jouw situatie is? Neem voor vrijblijvend advies contact op met één van onze specialisten.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.