0
Centrifugaalpompen

Centrifugaalpompen

Op zoek naar een pomp voor beregening of om het vee van water te voorzien? Dan is een centrifugaalpomp wellicht iets. Een centrifugaalpomp is een pomp die boven de grond wordt geplaatst en het water uit de bron pompt, waarbij de pomp water tot een diepte van circa 7 meter op kan pompen. Wildkamp heeft voor elke toepassing en situatie de perfecte pomp. Bekijk ons ruime assortiment centrifugaalpompen.

Zelfaanzuigende centrifugaalpompen

Een zelfaanzuigende centrifugaalpomp kan water met een kleine hoeveelheid lucht verpompen. Dit doordat de pomp is voorzien van een venturi welke een zuigende werking heeft. Het is belangrijk te weten dat de hoeveelheid lucht maar minimaal mag zijn. Een zelfaanzuigende pomp geeft minder water dan een normaalzuigende pomp maar geeft wel meer druk.

Zelfaanzuigende pompen worden met name toegepast in kleinere installaties met een watervraag tot 10 m3. Dit o.a. voor beregening, drukverhoging en was- en spoelinstallaties.

Normaalzuigende centrifugaalpompen

Een normaalzuigende centrifugaalpomp is een niet zelfaanzuigende pomp. Voor de juiste werking is het nodig dat het pomphuis en de aanzuigleiding volledig gevuld zijn met water en er geen lucht aangezogen wordt. Een normaalzuigende pomp geeft meer water dan een zelfaanzuigende centrifugaalpomp, maar geeft wel minder druk.

Normaalzuigende centrifugaalpompen worden toegepast in dezelfde situaties als zelfaanzuigende centrifugaalpompen, maar ook wanneer er (veel) meer water nodig is. Dit o.a. voor beregening, was- en spoelinstallaties, brandbestrijding en circulatie-installaties.

Meertrapspompen

Een meertraps centrifugaalpomp onderscheidt zich van de normaal- en zelfaanzuigende doordat deze meerdere waaiers heeft. Door de meerdere waaiers, elke waaier wordt een 'trap' genoemd, wordt de druk die de pomp levert hoger. Elke toegevoegde waaier zorgt hierdoor voor extra drukverhoging.

Meertraps centrifugaalpompen worden met name toegepast in situaties waar veel waterdruk nodig is. Denk hierbij aan hoge gebouwen, beregening, was- en spoelinstallaties en als booster voor sprinklerinstallaties.

Vuilwaterpompen

Een vuilwater centrifugaalpomp is een pomp die water met vuil kan verpompen. Een pomp die niet voor vuilwater geschikt is kan bij vuil water snel slijten, verstopt raken en heeft minder capaciteit. Water met vuil is geen probleem voor de vuilwaterpomp, mits de vervuiling niet te groot is. De kogeldoorlaat van de pomp geeft aan hoe groot de vaste bestanddelen mogen zijn. Vuilwaterpompen zijn niet geschikt voor toiletwater (fecaliën).

Vuilwater centrifugaalpompen worden met name toegepast in de industrie en bouwplaatsen.

Zwembadpompen

Een zwembadpomp is een zelfaanzuigende kunststof centrifugaalpomp die voorzien is van een filter en geschikt is om chloorhoudend water te verpompen. Het filter heeft als doel de pomp te beschermen tegen vuil.

Pompen voor kalvermelk en weiproducten

Een centrifugaalpomp voor kalvermelk en weiproducten is een zelfaanzuigende kunststof pomp waarvan de onderdelen bestand zijn tegen de bestanden die kalvermelk en weiproducten bevatten.

Zeewaterpompen

Een zeewaterpomp is een pomp die zout water met een kleine hoeveelheid vuil kan verpompen.

Zeewaterpompen worden vaak toegepast voor filtratie en circulatie in zeewater aquariums en viskweekbassins.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.