0
Dompelpompen met vlotter

Dompelpompen met vlotter

Heb je last van ongewenst water? Een dompelpomp, ook wel klokpomp genoemd, is geschikt om ongewenst water weg ter pompen uit kelders, putten, drainage of zwembaden.

Wildkamp heeft een ruim assortiment pompen, waaronder dompelpompen met een vlotter. Een dompelpomp met vlotter heeft als voordeel dat deze pomp zichzelf in- en uitschakelt bij een bepaald waterniveau.

Wat is een dompelpomp met vlotter

Een vlotter drijft op het water en zorgt ervoor dat de motor van de pomp uitschakelt wanneer de waterpeil gedaald is tot een bepaald niveau. Wanneer het waterpeil weer toeneemt schakelt de vlotterpomp weer in. Dit beschermt tegen drooglopen en overstromingen.

Hoe werkt een dompelpomp met vlotter

Er zijn verschillende soorten vlotters, zo vind je bij Wildkamp de volgende vlotters.
  • Standaard vlotter.
  • Buisvlotter.
  • Sensoren.
De meest toegepaste is de dompelpomp met standaard vlotter, waarbij deze met een kabel aan de dompelpomp verbonden is. De vlotter drijft op het water en schakelt bij een hoge stand in en een lage stand uit.

De dompelpomp met buisvlotter wordt met name toegepast in situatie waar de pomp in een kleine ruimte staat waardoor een standaard vlotter niet vrij kan bewegen.

De dompelpomp met sensoren worden in vergelijkbare situaties toegepast als de buisvlotter, maar ook in situaties waar het niveau verschil tussen in- en uitschakelen extreem klein is.

Capaciteit en opvoerhoogte dompelpompen met vlotter

De capaciteit en opvoerhoogte houden verband met elkaar. De hoogte waar het water heen gepompt moet worden en de diameter van de afvoerslang bepalen hoeveel capaciteit er nog over is voor het verpompen. Des te hoger de opvoerhoogte en dunner de afvoerslang des te minder capaciteit er verpompt wordt, omdat dit de pomp meer kracht kost doordat de weerstand hoger is.

Capaciteit van de dompelpomp

De pompcapaciteit (ook wel debiet genoemd) is de hoeveelheid water die verpompt kan worden. Hoe meer opvoerhoogte er verloren gaat, des te lager het aantal liters water dat de pomp zal verpompen.

Opvoerhoogte van de dompelpomp

De opvoerhoogte staat voor de hoeveelheid druk (weergegeven in meters) waarmee een pomp het water verpompt. Er gaat opvoerhoogte (druk) verloren in het leidingsysteem waardoor er aan het eind van de leiding minder opvoerhoogte beschikbaar is dan de pomp levert.

Verlies in opvoerhoogte ontstaat door o.a.:
  • Het aantal meters dat het water omhoog en horizontaal verpompt moet worden vanaf het waterbassin waarin de dompelpomp geplaatst is.
  • De diameter van de persleiding en hoeveelheid water dat hierdoor verpompt moet worden.

Dompelpomp met vlotter kopen bij Wildkamp

Bij Wildkamp vind je een ruim assortiment met dompelpompen met vlotter. Voor elke situatie hebben wij de juiste pomp. De gewenste dompelpomp met vlotter kun je eenvoudig en snel bestellen via onze website of kopen in één van onze vestigingen.

Advies nodig bij het kiezen van de juiste dompelpomp?

We helpen je graag! Wil je er zeker van zijn dat je met de juiste dompelpomp aan de slag gaat? Neem dan contact op met één van onze productspecialisten of kom langs in één van onze filialen voor het beste advies.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.