Dompelpompen met vlotter
Heb je last van ongewenst water? Een dompelpomp, ook wel klokpomp genoemd, is geschikt om ongewenst water weg ter pompen uit kelders, putten, drainage of zwembaden.
Wildkamp heeft een ruim assortiment pompen, waaronder dompelpompen met een vlotter. Een dompelpomp met vlotter heeft als voordeel dat deze pomp zichzelf in- en uitschakelt bij een bepaald waterniveau.
Wildkamp heeft een ruim assortiment pompen, waaronder dompelpompen met een vlotter. Een dompelpomp met vlotter heeft als voordeel dat deze pomp zichzelf in- en uitschakelt bij een bepaald waterniveau.
Wat is een dompelpomp met vlotter
Een vlotter drijft op het water en zorgt ervoor dat de motor van de pomp uitschakelt wanneer de waterpeil gedaald is tot een bepaald niveau. Wanneer het waterpeil weer toeneemt schakelt de vlotterpomp weer in. Dit beschermt tegen drooglopen en overstromingen.Hoe werkt een dompelpomp met vlotter
Er zijn verschillende soorten vlotters, zo vind je bij Wildkamp de volgende vlotters.- Standaard vlotter.
- Buisvlotter.
- Sensoren.
De dompelpomp met buisvlotter wordt met name toegepast in situatie waar de pomp in een kleine ruimte staat waardoor een standaard vlotter niet vrij kan bewegen.
De dompelpomp met sensoren worden in vergelijkbare situaties toegepast als de buisvlotter, maar ook in situaties waar het niveau verschil tussen in- en uitschakelen extreem klein is.
Capaciteit en opvoerhoogte dompelpompen met vlotter
De capaciteit en opvoerhoogte houden verband met elkaar. De hoogte waar het water heen gepompt moet worden en de diameter van de afvoerslang bepalen hoeveel capaciteit er nog over is voor het verpompen. Des te hoger de opvoerhoogte en dunner de afvoerslang des te minder capaciteit er verpompt wordt, omdat dit de pomp meer kracht kost doordat de weerstand hoger is.Capaciteit van de dompelpomp
De pompcapaciteit (ook wel debiet genoemd) is de hoeveelheid water die verpompt kan worden. Hoe meer opvoerhoogte er verloren gaat, des te lager het aantal liters water dat de pomp zal verpompen.Opvoerhoogte van de dompelpomp
De opvoerhoogte staat voor de hoeveelheid druk (weergegeven in meters) waarmee een pomp het water verpompt. Er gaat opvoerhoogte (druk) verloren in het leidingsysteem waardoor er aan het eind van de leiding minder opvoerhoogte beschikbaar is dan de pomp levert.Verlies in opvoerhoogte ontstaat door o.a.:
- Het aantal meters dat het water omhoog en horizontaal verpompt moet worden vanaf het waterbassin waarin de dompelpomp geplaatst is.
- De diameter van de persleiding en hoeveelheid water dat hierdoor verpompt moet worden.