0
Terugslagkleppen & schuifafsluiters

Terugslagkleppen & schuifafsluiters

In het rioleringssysteem is het belangrijk om de stroom van de afvoer goed te regelen. Een belangrijk onderdeel van het rioleringssysteem is de terugslagklep. Een terugslagklep voorkomt terugstroming van afvalwater, met alle nare gevolgen van dien. Bij Wildkamp vind je een ruim assortiment terugslagkleppen, voor elke situatie de gewenste terugslagklep.

Terugslagklep riool

Het belangrijkste doel van een terugslagklep voor riolering is het voorkomen van terugstroming van afvalwater, rioolgas of zelfs regenwater in huis of bedrijf. Door het voorkomen van terugstroming kan een terugslagklep schade aan het rioleringssysteem verminderen, zoals verstoppingen en overstromingen.

Voordelen van een terugslagklep voor riool

  • Terugstroming voorkomen.
  • Verstoppingen en overstromingen.

De werking van een terugslagklep is eenvoudig maar effectief. Wanneer het afvalwater in de gewenste richting stroomt, opent de klep en stroomt de vloeistof door. Als het water terug wil stromen, dus richting de woning of gebouw, sluit de klep waardoor dit wordt voorkomen.

Kortom, terugslagkleppen spelen een essentiële rol bij het handhaven van de efficiënte werking van rioleringssystemen.

Materiaal terugslagklep

De meeste terugslagkleppen zijn gemaakt van pvc. Een terugslagklep van pvc heeft vele voordelen zoals:

  • Lichtgewicht.
  • Lage kosten.
  • Eenvoudige installatie.
  • Goede chemische bestendigheid.
  • Duurzaamheid.

Diameter terugslagklep

De diameter van terugslagkleppen kan variëren afhankelijk van de toepassing en het specifieke rioleringssysteem. Er zijn echter enkele veelvoorkomende diameters voor terugslagkleppen die vaak worden aangetroffen in verschillende situaties:

In huishoudelijke riolering komen de diameters 32 mm, 40 mm t/m 125 mm voor. Waarbij diameter 125 mm meestal buiten wordt geplaatst en de kleinere diameters binnen.

De diameters die je bij ons kunt vinden zijn:

Schuifafsluiter

Een schuifafsluiter voor riolering wordt gebruikt om de stroom van vloeistoffen in rioleringsleidingen te regelen en te beheren.

Terugslagklep of schuifafsluiter kopen bij Wildkamp

Bij Wildkamp vind je ruim assortiment terugslagkleppen en schuifafsluiters, voor elke situatie de juiste producten. Koop de gewenste terugslagklep of schuifafsluiter in één van onze filialen of bestel het eenvoudig op onze website of in de app.

Advies nodig over terugslagkleppen of schuifafsluiters?

We helpen je graag! Wil je advies over terugslagkleppen of schuifafsluiters? Neem dan contact op met één van onze productspecialisten of kom langs in één van onze filialen voor het beste advies.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.