0
Vijverfiltersystemen

Vijverfiltersystemen

Wil je helder water in de vijver? Dit kan je op verschillende manieren realiseren. Bijvoorbeeld door middel van een vijverfilter. Wij leveren verschillende soorten vijverfilters; filters die mechanisch en biologisch werken, filters die hiernaast ook nog voorzien zijn van UV-C lamp en complete filtersets die als extra ook nog voorzien zijn van een vijverpomp.

Vijverfilter

Een vijverfilter is voorzien van een mechanisch en biologisch deel. In het mechanische deel worden vaste delen gefilterd, in het biologische deel breken de bacteriën de vervuiling af.

Vijverfilter met UV-C lamp

De werking is als bovenstaand met als extra toevoeging een UV-C lamp. Een UV-C lamp breekt zweefalgen af.

Vijverfilter met UV-C lamp en pomp

In dit geval spreken we van een filterset. Het voordeel van deze complete set is dat de pomp inbegrepen is en de gewenste capaciteit heeft.

Verschil tussen doorstroomfilter en drukfilter

In bovenstaande situaties heb je de keuze tussen doorstroomfilters en drukfilters. Bij een  doorstroomfilter stroomt het water wat uit het filter komt onder vrijverval in de vijver. Bij een drukfilter kan het water gebruikt worden om beeklopen en watervallen te voeden omdat het water uit het filter voldoende druk heeft om een hoogteverschil te overbruggen.

Capaciteit

De benodigde capaciteit van een vijverfilter is afhankelijk van de vijverinhoud en of er vissen in de vijver aanwezig zijn.  De waarde die een filter aangeeft is van toepassing op een vijver zonder vissen. Bij vijvers met vissen, moet de capaciteit van het filter gedeeld worden door 2. Een filter voor een vijver met een inhoud van bijvoorbeeld 28000 liter kan, als er vissen in de vijver zitten, 14000 liter water schoon houden.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.