0
Vijverzuivering

Vijverzuivering

Onder vijverzuivering verstaan we verschillende manieren en benodigdheden om vijverwater mee te zuiveren. Zo zijn er complete filtersystemen maar ook beluchtingspompen, UV-C apparaten, skimmers en waterverbeteringsmiddelen.

Vijverfiltersystemen

De vijverfiltersystemen filteren zowel mechanisch als biologisch en zijn soms ook uitgevoerd met UV-C lamp.
De mechanische filtering wordt gedaan door matten en/of borstels die er voorzorgen dat de vaste delen tegengehouden worden.
Bij biologische filtering zetten de bacteriën, die zich op het speciale filtermateriaal hechten, de afvalstoffen om in onschadelijke stoffen.
Sommige filtersystemen zijn uitgevoerd met UV-c lamp om algen te bestrijden.

Vijverbeluchting

Bij vijverbeluchting wordt er een speciale vijverbeluchtingspomp toegepast. Deze dient ervoor om het water van voldoende zuurstof te voorzien, waardoor het klimaat voor de planten en/of vissen geoptimaliseerd wordt.

Skimmers

Met een skimmer wordt het vijverwater oppervlak ontdaan van vaste delen, zoals bladeren. Dit zorgt ervoor dat het oppervlak schoon blijft en er minder vervuilend materiaal naar de bodem zakt.

Algenbestrijding

Er zijn verschillende soorten algen zoals draadalgen en zweefalgen. Algenbestrijding is op vele manieren mogelijk. Afhankelijk van het soort alg wordt het gewenste product toegepast.

Waterverbeteringsmiddelen

Met waterverbeteringsmiddelen zijn producten die aan het water worden toegevoegd waardoor de samenstelling wijzigt. Met de speciale testproducten kunt u de watersamenstelling beoordelen en bepalen welke middelen u moet toevoegen om uw waterkwaliteit optimaal te krijgen.

Advies nodig?

Heeft u vragen over artikelen of kunt u ondersteuning gebruiken bij uw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen u graag met een passende oplossing.

Wildkamp maakt gebruik van cookies