0
Vijverzuivering

Vijverzuivering

Onder vijverzuivering verstaan we verschillende manieren en benodigdheden om vijverwater mee te zuiveren, schoon te maken en schoon te houden. Zo zijn er complete filtersystemen maar ook beluchtingspompen, UV-C apparaten, skimmers en waterverbeteringsmiddelen. Bekijk hieronder het complete aanbod of lees verder voor meer informatie over vijverzuivering.

Vijver schoonmaken en zuiveren? Kies de juiste middelen!

Een vijver schoonmaken hoort bij het onderhouden van de vijver. Net zoals het zuiveren van het vijverwater. Dit is erg belangrijk voor het milieu in een vijver. Op deze pagina leggen we uit welke middelen er allemaal zijn om de vijver te zuiveren.

Vijverfiltersystemen

Een van de manieren om een vijver te zuiveren is door gebruik te maken van vijverfiltersystemen. Onze vijverfiltersystemen filteren zowel mechanisch als biologisch en zijn soms ook uitgevoerd met UV-C lamp.

De mechanische filtering wordt gedaan door matten en/of borstels die ervoor zorgen dat de vaste delen tegengehouden worden. Bij de biologische vorm van vijverzuivering door filtering zetten de bacteriën, die zich op het speciale filtermateriaal hechten, de afvalstoffen om in onschadelijke stoffen. Sommige filtersystemen zijn uitgevoerd met UV-c lamp om algen te bestrijden.

Vijverbeluchting

Ook vijverbeluchting is een vorm van vijverzuivering. Hierbij wordt er een speciale vijverbeluchtingspomp toegepast. Deze pomp dient ervoor om het water van voldoende zuurstof te voorzien. Hierdoor wordt het klimaat voor de planten en/of vissen geoptimaliseerd.

Skimmers

Met een skimmer kan de vijver schoongemaakt worden aan het oppervlak. Het vijveroppervlak wordt hiermee namelijk ontdaan van vaste delen, zoals bladeren. Dit zorgt ervoor dat het oppervlak schoon blijft en er minder vervuilend materiaal naar de bodem zakt.

Algenbestrijding

Er zijn verschillende soorten algen zoals draadalgen en zweefalgen. Algenbestrijding is op vele manieren mogelijk om een vijver te zuiveren. Afhankelijk van het soort alg wordt het gewenste product toegepast ten behoeve van het zuiveren van de vijver.

Waterverbeteringsmiddelen

Met waterverbeteringsmiddelen zijn producten die aan het water worden toegevoegd waardoor de samenstelling wijzigt. Met de speciale testproducten kun je de watersamenstelling beoordelen en bepalen welke middelen je moet toevoegen om de waterkwaliteit optimaal te krijgen.

Advies over vijverzuivering

Wil je je vijver schoonmaken of zuiveren en heb je vragen over de juiste manier of benodigdheden? Neem contact op met onze klantenservice, onze experts helpen graag.

Advies nodig?

Heb je vragen over artikelen of kun je ondersteuning gebruiken bij een project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen graag met een passende oplossing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.