0
Duurzaamheid

Verduurzamen van een woning

Als kennispartner van de installatiesector begrijpen we dat duurzame installaties essentieel zijn voor het creëren van energie-efficiënte en milieuvriendelijke woningen. Een woning verduurzamen is niet alleen goed voor het milieu, ook levert het besparing op de energierekening. Wanneer het gaat om een huis verduurzamen maken we gebruik van innovatieve technologieën en duurzame oplossingen. Van het verbeteren van de isolatie, ventilatie tot het upgraden van verwarmingssystemen. We leveren hoogwaardige installaties en deskundig advies. Verduurzamen woning? Onze kenners helpen jou als installateur graag verder met berekeningen en advies op maat.


Meer weten over een bepaald onderwerp? Bekijk direct meer over:
Over dit onderwerp hebben we voor jou de antwoorden op veel voorkomende vragen op een rijtje gezet. Bekijk de duurzame verwarmingsoplossingen en weet alles over:

  • Welke duurzame verwarmingsoplossingen er nog meer zijn behalve de alom bekende warmtepomp.
  • Wat de voor- en nadelen zijn van deze oplossingen.
  • Welke nieuwe technieken je kunt verwachten in de toekomst.
  • Wat wij voor jou kunnen betekenen bij jouw verduurzamingsproject.
Duurzaamheid

Duurzame installaties voor in huis

Verduurzamen van woningen wordt steeds belangrijker. Niet alleen vanuit de overheid wordt hier al langere tijd aandacht aan besteed, ook particulieren zijn actief bezig met hun woning verduurzamen. Er zijn diverse duurzame installaties om het comfort in huis te verhogen en tegelijkertijd het energieverbruik te verminderen. We bieden een breed scala aan duurzame installatiemogelijkheden. Denk aan elektrische vloerverwarming, warmtepompen, balansventilatiesystemen met terugwinning en infraroodpanelen.

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming zorgt niet alleen voor een efficiënte en gelijkmatige warmteverdeling, ook maakt het gebruik van elektriciteit als schone energiebron.

Warmtepompen

Een warmtepomp zorgt ervoor dat het energieverbruik aanzienlijk wordt verminderd. Doordat warmtepompen slim gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen; zoals de buitenlucht of de aarde om te verwarmen en te koelen.

Balansventilatiesysteem met terugwinning

Er wordt flink geïnvesteerd in het isoleren van woningen. Denk aan isolatie van vloeren, wanden en isolerend glas. Het is belangrijk om te ventileren, anders kan er een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zeker bij nieuwbouw is het aan te raden voor een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning unit te kiezen. Op deze manier kan er energiezuinig geventileerd worden.

Infrarood panelen

Infraroodpanelenbieden een efficiënte manier van verwarmen door directe warmteafgifte. In tegenstelling tot centrale verwarming wordt de massa verwarmd en niet de lucht. Hierdoor wordt energieverspilling geminimaliseerd. Meer weten? Bekijk de pagina duurzaam verwarmenin het Kenniscentrum.

Kortom, deze duurzame installaties dragen bij aan energiebesparing, verminderde CO2-uitstoot en een gezonder leefklimaat. En kunnen jouw klanten helpen bij een woning verduurzamen.

Duurzaamheid

Duurzame koeling in huis

Tegenwoordig is naast duurzaam verwarmen ook duurzame koeling een belangrijk onderdeel wanneer het gaat om een woning verduurzamen. Traditionele airconditioningsystemen dragen vaak bij aan een hoog energieverbruik en CO2-uitstoot. Er zijn duurzamere alternatieven voor traditionele airco’s. Die zowel comfort bieden als milieuvriendelijk zijn.

Door te kiezen voor een ventilatiesysteem met energieterugwinning (ook wel ventilatie met warmteterugwinning of WTW ventilatie), kun je energiezuinig ventileren. Dit is, tot een bepaalde hoogte, een duurzaam alternatief voor airco’s. Tijdens de winter zorgt de wisselaar in de WTW ervoor dat de koude lucht die de woning ingaat opgewarmd wordt door de warme lucht die de woning verlaat. In de zomerperiode is dit precies andersom.

Met een warmteterugwinning unit kun je, zonder airco, in de zomer tot op een bepaalde hoogte zuinig koelen. De binnenkomende lucht wordt (een paar graden) gekoeld. Door middel van een bypass kun de koele lucht 's nachts rechtstreeks naar binnen worden gehaald. Daarnaast is het mogelijk de warmteterugwinning (wtw) aan de warmtepomp te koppelen, deze koelt de lucht.

Duurzaamheid

Wat is zuiniger airco of warmtepomp?

Warmtepompen werken op twee manieren: ze kunnen de omgevingslucht gebruiken om warmte uit de ruimte te onttrekken en naar buiten af te voeren (verkoeling), of warmte van buiten naar binnen halen om te verwarmen.

Wanneer het gaat om het bereiken van zeer lage temperaturen en onmiddellijke verkoeling, zijn traditionele airco's vaak toch sneller en krachtiger dan warmtepompen. Vooral voor zeer warme klimaten en situaties waarin snelle verlaging van de temperatuur vereist is.

De specifieke behoeften van de gebruiker, het klimaat en de grootte van de ruimte zijn factoren die meegenomen moeten worden in de keuze tussen warmtepomp of airco.

Wat is zuiniger: airco of warmtepomp?
De vraag of een warmtepomp zuiniger is dan een airco kan eenvoudig worden beantwoord: ja, warmtepompen zijn aanzienlijk zuiniger. Met een warmtepomp kunnen klanten zowel verwarmen als een paar graden koelen met een aanzienlijk lager energieverbruik dan bij traditionele airconditioningsystemen. Warmtepompen verbruiken minder elektriciteit, wat resulteert in lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.

De vraag hoe zuinig een warmtepomp is kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan het type warmtepomp, de efficiëntie, de installatie en het klimaat waarin de warmtepomp wordt gebruikt. Hoe zuinig de warmtepomp is, hangt ook af van factoren als isolatie van de woning, ontwerp van het verwarmingssysteem en het juist dimensioneren en installeren van de warmtepomp.

Duurzaamheid

Hoeveel stroom verbruikt elektrische vloerverwarming?

Het voordeel van elektrische vloerverwarming is dat het zeer efficiënt is. Ze verspreiden de warmte gelijkmatig waardoor een ruimte snel op temperatuur is.

Als installateur krijg je de vraag ‘hoeveel verbruikt elektrische vloerverwarming?’ Dit exacte stroomverbruik is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen zijn moderne elektrische vloerverwarmingssystemen zeer efficiënt en kunnen ze met behulp van geavanceerde regelingen en thermostaten precies de juiste hoeveelheid energie gebruiken om een ruimte gelijkmatig te verwarmen.

Als installateur kun je dit optimaliseren door het systeem alleen in te schakelen wanneer en waar nodig, en door te profiteren van programma’s voor tijd- en temperatuur instellingen.

Onze kenners staan voor je klaar

Hoe kunnen wij helpen bij een woning verduurzamen? Of het nu gaat om elektrisch verwarmen, balansventilatie met warmteterugwinning, omgekeerd verwarmen via airco of warmtepompen, een passend advies vinden we altijd belangrijk.

De uitdaging zit ‘m in het feit dat elke situatie anders is, zeker bij renovatie. Het is soms passen, meten en maatwerk. En wat wil de klant, wat is zijn doel: van het gas af, minder gas, de investering snel terugverdienen? Belangrijk is dat het advies volledig afgestemd is op de wensen van jouw klant.

Bezig met een woning verduurzamen en advies nodig? Neem contact op of loop eens binnen bij een van onze vestigingen, wij helpen je graag verder!

kenners

Vraag onze kenners

Heb je vragen over artikelen of diensten of kun je ondersteuning gebruiken bij jouw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. We staan graag voor je klaar om je te helpen. Samen komen we verder!

Live Chat

Stel direct jouw vraag aan één van onze kenners. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan jouw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met je op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.