0
Infiltratie berekening

Infiltratie berekening

Aan de slag met regenwaterinfiltratie? Goede keuze! Schoon water infiltreren en vasthouden is duurzamer, het riool wordt ontlast. Er is dan ook steeds meer aandacht voor het infiltreren van regenwater. Maar hoe weet je nu hoeveel infiltratiekratten nodig zijn voor jouw project? En welke moet je kiezen? 

Hoeveel en welke infiltratiekratten nodig zijn voor jouw project is afhankelijk van onder andere de volgende factoren: 

  1. Bergingseis 
  2. Grondsoort
  3. Oppervlakte

Bergingseis

Bij een bergingseis gaat het om het aantal millimeter van het regenwater dat valt, dat lokaal moet worden opgevangen om te infiltreren of hergebruiken. Een bergingseis van 10 millimeter bijvoorbeeld, houdt in dat van elke regenbui de eerste 10 millimeter regenwater verplicht moet worden opgevangen en verwerkt op het eigen terrein. 10 millimeter water is dan 10 liter water per vierkante meter.

Grondsoort

Ons mooie land is niet zo groot, maar bestaat uit diverse landschappen, grondsoorten en waterstanden. Door deze verschillen zijn niet alle productgroepen overal op dezelfde manier toe te passen. In Nederland kennen we vier grondsoorten: veen, zand, klei (zeeklei en rivierklei) en löss. Bij het infiltreren van regenwater is er een verschil te zien in mogelijkheden omdat de grondsoorten klei en löss het water slecht kan infiltreren. Houdt overigens altijd rekening met de grondwaterstand. Plaats de infiltratie kratten altijd boven de grondwaterstand. 

Bekijk hier hoe het werkt in de praktijk:


Oppervlakte

Wat wil je precies gaan infiltreren? Het type oppervlak van het te infiltreren stuk is erg bepalend. Gaat het bijvoorbeeld om hellende pannendaken, platte daken, vegetatiedaken, gesloten wegdek (asfalt), klinkerbestrating, steenslagweg, grindweg of onverhard oppervlak?

Documentatie

Meer informatie over infiltratie en het slim gebruikmaken van regenwater? Klik op de desbetreffende link. 

Start met het aanvragen van jouw infiltratie berekening

Vul nu onderstaand formulier in, met kennis van bovenstaande informatie. Onze kenners maken vrijblijvend een berekening waarmee jouw project kan starten.

Vraag onze kenners

Heb je vragen over artikelen of diensten of kun je ondersteuning gebruiken bij jouw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. We staan graag voor je klaar om je te helpen. Samen komen we verder!

Live Chat

Stel direct jouw vraag aan één van onze kenners. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan jouw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met je op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.