0
Pvc drukbuizen

Pvc drukbuizen voor waterleidingsystemen

Met een pvc drukbuis kan (drink)water en afvalwater onder druk worden verplaatst. Pvc is een sterk materiaal dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en biedt een hoge temperatuurbestendigheid. Dit maakt een pvc drukbuis o.a. ideaal voor het aanleggen van installaties voor beregening, vijverbouw, zwembaden en waterbehandeling. Bij het aanschaffen van een pvc drukleiding is het belangrijk om rekening te houden met de toepassing, diameter, lengte en welke mate van druk het leidingsysteem aan moet kunnen.

Welke soorten drukleidingen zijn er?

Wildkamp biedt een ruim assortiment pvc drukbuizen met een groot assortiment hulpstukken aan.

Pvc drukbuis gladde eindenPvc drukbuis met gladde einden

Deze pvc drukbuis heeft aan beide kanten gladde uiteinden. Het voordeel van deze veelzijdige buis is dat je een pvc hulpstuk naar wens kunt monteren. 

 

Pvc drukbuis aangevormde lijmmofPvc drukbuis met aangevormde lijmmof

Een pvc drukbuis met aangevormde lijmmof heeft aan één uiteinde een aangevormde lijmmof, waarmee je met een andere buis direct een verbinding kunt maken door middel van pvc lijm. Het voordeel van deze buis is dat je geen extra koppelingen nodig hebt en is ideaal om toe te passen daar waar een permanente verbinding nodig is.

 

Pvc drukbuis aangevormde manchetmofPvc drukbuis met aangevormde manchetmof

Deze drukbuis heeft aan één uiteinde een aangevormde manchetmof, deze is vaak voorzien van een rubberen afdichting. De afdichting zorgt voor een waterdichte verbinding waardoor je geen pvc lijm hoeft te gebruiken. Bovendien is de buis weer te ontkoppelen indien gewenst. Het advies is om glijmiddel toe te passen om de buizen soepel in elkaar te kunnen schuiven. 

 

Transparante buisVerschil tussen een transparante en grijze pvc drukbuis

Wanneer kies je voor een transparante pvc buis en wanneer kies je voor een grijze pvc buis? Een transparante drukbuis biedt voordelen bij visuele inspectie, het monitoren van processen en beter zicht op lekkage door middel van zichtbare condensatie in de buis. De grijze pvc buis biedt vaker de voorkeur daar waar het visuele aspect en het monitoren van het proces minder van belang is. Ook is een grijze buis goedkoper in aanschaf dan een transparante buis.

 

Hulpstukken en koppelingen voor pvc drukbuis

Pvc drukbuis

Om een duurzame en veilige verbinding te maken in een leidingsysteem of bij het aansluiten van een pomp is het essentieel om de juiste pvc druk hulpstukken toe te passen. Het pvc drukfittingen assortiment bestaat onder andere uit pvc bochten, pvc moffen, pvc knieën en andere pvc hulpstukken. Om een sterke en waterdichte lijm verbinding te maken tussen een pvc drukleiding en pvc drukfitting is het belangrijk dat de aansluiting van het pvc eerst wordt gereinigd en vervolgens de juiste lijm gebruikt wordt.


Maten / diameters drukbuis

Bij het aanschaffen van een pvc drukbuis is het belangrijk dat je de juiste maat en lengte aanschaft voor een efficiënte doorstroming in het leidingsysteem. Wildkamp levert verschillende diameters en lengtes, welke maat je nodig hebt is afhankelijk van de toepassing, lage druk of hoge druk en de hoeveelheid water of vloeistof er doorheen moet stromen.

Lage of hoge druk pvc buis

De keuze tussen een lage of hoge drukbuis is afhankelijk van de toepassing waar je het voor wilt gebruiken.

Lage druk pvc

Een lage druk buis is van toepassing daar waar de waterdruk niet hoog is of weinig druk nodig heeft, lage drukbuizen gaan vaak tot maximaal 6 bar. Deze buizen zijn o.a. toe te passen bij tuinbewatering, afvoerleidingen en bepaalde toepassingen in de landbouw.

Hoge druk pvc

Hoge druk buizen worden vaak toegepast bij zwembadinstallaties, irrigatiesystemen en industriële toepassingen daar waar een hoge druk gewenst is. Deze drukleidingen zijn voorzien van een dikkere wand waardoor de buis meer druk aan kan zonder te barsten of vervormen.

Keurmerk

Wanneer je een pvc drukbuis wilt gebruiken voor drinkwater, dient deze voorzien te zijn van het Kiwa keurmerk.

Wat kost een pvc drukleiding?

De prijs van een pvc drukleiding is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de toepassing, diameter, benodigde druk, enz. De totale kosten kunnen ook de hulpstukken en arbeid bevatten die nodig zijn om de pvc drukleidingen te monteren.

Jouw persoonlijke pvc drukbuizen aanbieding

Als je ingelogd bent zie je jouw persoonlijke aanbieding voor de pvc drukbuizen. Als je nog geen account hebt maak deze hier dan aan voor je persoonlijke korting. Heb je grotere aantallen materialen nodig neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een aanbieding op maat.

Pvc drukbuizen kopen bij Wildkamp

De gewenste pvc drukbuis en koppelingen kunnen eenvoudig en snel besteld worden via onze website of gekocht worden in één van onze vestigingen. Ben je er nog niet helemaal uit wat de optimale pvc buis voor jouw situatie is? Neem voor vrijblijvend advies contact op met één van onze specialisten.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.