0
Installatie

Installatie

Wildkamp, al meer dan 50 jaar totaalleverancier voor de installatiesector

Van hemelwaterafvoer, drukleidingen & fittingenregenwaterinfiltratie, ventilatie en verwarming tot verlichting, gereedschappen en persoonlijke bescherming. Het assortiment dat wij jou als ondernemer in de installatie sector bieden is ongekend breed en biedt alles wat nodig is voor uitbreiden, nieuwbouw, renoveren of verduurzamen. 

Alles voor de installateur:

Altijd een passende oplossing voor jouw project:

 • De juiste producten én advies bij elk project.
 • Al meer dan 50 jaar ervaring met technische vraagstukken.
 • Advies en begeleiding bij projecten
 • Ruim assortiment voor de de installatiesector.
 • Door onze hoge winkelvoorraad en ruime openingstijden grijp je niet snel mis.
 • Met 45 vestigingen, een uitgebreide webshop, handige app en slimme logistiek zijn we altijd dichtbij.

Slimme oplossingen voor de installatiesector

We hebben niet alleen kennis van de juiste materialen voor jouw project, maar adviseren ook over slimme oplossingen. Door het maken van een lichtplan, een kabelberekening, een warmteverliesplan of een balansventilatie berekening. Met diepgaande technische kennis zorgen we elke dag dat onze klanten kunnen versnellen, verbeteren en verduurzamen. Zo helpen we je verder met jouw project!

"Wij hoorden pas laat dat wij dit project mochten starten. Toen is er door Wildkamp snel geschakeld en geleverd."
"Voor de hwa gebruiken we de mastgoten van Nicoll Techtan. Deze zijn kleurvast en UV-bestendig en dus onderhoudsvrij, met een lange levensduur. Dit past in ons plaatje om de woning zo duurzaam mogelijk te bouwen."
 • Zinken dakgoten
  Zinken dakgoten
 • Polyester bakgoten
  Polyester bakgoten
 • PVC dakgoten
  PVC dakgoten
Installatie quote Hoogeveen
"Wildkamp is voor ons de one-stop-shop. Ze hebben veel kennis over materialen en denken mee over slimme oplossingen. Maar het grootste voordeel zijn wel de ruime winkelvoorraad en openingstijden. Hierdoor grijpen we nooit mis!"
Hoogeveens aannemersbedrijf over Wildkamp

Advies nodig bij een verduurzamingsproject?

Voor het maken van een warmteverliesplan, ventilatie- en balansberekening met luchtkanalenplan, vloerverwarmingplan of een warmtepompcheck kun je bij ons terecht. Uiteraard met passend advies en de juiste materialen.

Of het nu gaat om elektrisch verwarmen, balansventilatie met warmteterugwinning, omgekeerd verwarmen via airco of warmtepompen een passend advies vinden we altijd belangrijk. En dat is niet altijd een warmtepomp. De uitdaging zit in het feit dat elke situatie anders is en dat is zeker het geval  bij renovatie. Het is soms passen, meten en maatwerk. En wat wil jouw klant? Wat is zijn doel: van het gas af, minder gas of de investering snel terugverdienen? Ga met ons hierover in gesprek en er volgt dan een advies volledig afgestemd op de wensen van jouw klant.

Bezig met een verduurzamingsproject en advies nodig? Neem contact op of loop eens binnen bij een van onze vestiging. 

Monoblock Ferroli

Assortiment warmtepompen

Op zoek naar warmtepompen met optimaal rendement en maximale besparing? Dan zijn de warmtepompen van het merk Ferroli een goede keuze! Deze lucht/water warmtepompen zijn in staat om tot wel 79% van de energie die voor het wooncomfort nodig is, uit de buitenlucht te halen. Ontworpen om  te verwarmen in de winter, te koelen in de zomer en/of het hele jaar door sanitair warm water te leveren.

In ons Ferroli assortiment vind je:

Naar assortiment

 • Monoblock
  Monoblock
 • Warmtepompboiler
  Warmtepompboiler
 • Split warmtepomp
  Split warmtepomp

Bevestigingssystemen: Snelle en gemakkelijke installatie

Met de bevestigingssystemen biedt Walraven een uitgebreid assortiment aan producten voor verwarming, sanitair, sprinklerbuizen, luchtkanalen, koelleidingen, zonnepanelen en meer. Alle slimme systeemoplossingen van Walraven zorgen voor een snelle en gemakkelijke installatie.

Naar assortiment

Britclips

Britclips voor snelle bevestigingsklussen 

Op zoek naar een gamechanger voor de snelle bevestigingsklussen? De Walraven Britclips® RSWB is een kosten- en tijdsbesparende oplossing voor de montage van leidingen bij systeemwanden en elektrotechnische dozen. Hierdoor is het product niet alleen populair bij loodgieters, maar ook bij elektriciens.

De uitschuifbare console is het perfecte alternatief voor het gebruik van houten regelwerk bij montage van elektriciteitsdozen, leidingen en leidingwerk in wanden en vloerbalken. Je ziet ze vaak bij de bevestiging van koper- of afvoerleidingen. Ook is het goed toepasbaar voor bevestiging van inbouwdozen en buizen in wanden en voor het vastzetten van rookkanalen. 

Naar assortiment

Breedste assortiment riolering

We bieden het grootste assortiment riolering en toebehoren! Het riool is het afvoersysteem waar afvalwater wordt afgevoerd naar onder meer waterzuiveringen. In Nederland kennen we 2 rioleringssystemen: het gemengde systeem: Hier worden zowel regenwater als afvalwater in 1 systeem naar de waterzuivering afgevoerd. Het "nieuwe" gescheiden rioleringssysteem voert afvalwater en regenwater gescheiden af.

Naar assortiment

 • Panelen
  Panelen
 • Spots
  Spots
 • Lijnverlichting
  Lijnverlichting
Titan lijnverlichting

Titan lijnverlichting

Het licht perfect te laten schijnen daar waar het nodig is om mensen efficiënt en veilig te kunnen laten werken als resultaat. Dat kan met Titan, het nieuwe licht! Titan led lijnverlichting is specifiek ontworpen om flexibel en eenvoudig aan te laten sluiten bij de moderne eisen, afmetingen en diversiteit van ruimten.

Titan lijnverlichting

Onze kenners helpen jou graag bij het berekenen van kabelwerk

Geen losse eindjes meer met onze stroomkabels. De juiste kabel is heel belangrijk omdat dit invloed heeft op een veilige elektra-installatie. Als de diameter van de geleider te klein is dan ontstaat er brandgevaar. Is de kabel te groot dan wordt die onnodig duur. Ook de omgevingstemperatuur, het medium waar de kabel doorheen gaat, komt de kabel in de grond, zijn factoren voor het kiezen van de juiste kabel. Onze kenners kunnen  jou helpen bij het berekenen van kabelwerk.

Voor een goede kabelberekening hebben wij een aantal gegevens nodig.  Vul het formulier in op deze pagina, en jij ontvangt een berekening op maat.

 • Roosters & kleppen
  Roosters & kleppen
 • Spiraliet systemen
  Spiraliet systemen
 • Ubbink Air Excellent
  Ubbink Air Excellent

Lucht en ventilatie

Woningen worden steeds beter geïsoleerd. Er wordt flink geïnvesteerd in het isoleren van vloeren, wanden en plafonds, het afdichten van naden en kieren en het toepassen van isolerend glas. Zonder goede ventilatie kan er een ongezond binnenklimaat ontstaan, dit kan o.a. gezondheidsklachten opleveren. Een gezond binnenklimaat zonder vochtproblemen begint bij ventilatie.

Het assortiment met ventilatieoplossingen dat wij bieden loopt uiteen van ventilatieroosters en mechanische ventilatie tot materialen voor een uitgebalanceerd balansventilatiesysteem met wtw. Vooral bij nieuwbouw of renovatie zie je dat steeds vaker voor een balansventilatiesysteem met een warmteterugwinning unit wordt gekozen. Hiermee creëer je een gezond woonklimaat en bespaar je al snel 20% op je energiebehoefte. • Waterzijdig inregelen
  Waterzijdig inregelen
 • Verwarming
  Verwarming
 • Vloerverwarming
  Vloerverwarming
Persleidingen

Drukleidingen en fittingen

Drukleidingen of persleidingen voor vloeistoffenlucht en gas zijn in vele verschillende diameters, lengtes, aansluitingen en materiaalsoorten verkrijgbaar. En dan hebben we het nog niet gehad over de juiste koppelingen die zorgen voor een perfecte aansluiting op het leidingsysteem.

Welke drukleiding voor jouw project geschikt is, is afhankelijk van de toepassing, waar de leiding geplaatst moet worden en het materiaal. 

Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste drukleiding? 

 • Het materiaal
 • Druk- en temperatuurbereik
 • Veiligheid
 • De juiste diameter leiding

Naar assortiment

Perskoppelingen

Het ruime assortiment perskoppelingen van Bonfix is uit voorraad leverbaar. De persfittingen bestaan uit de materialen: staalverzinkt, roestvaststaal en roodkoper. Tevens is Wildkamp leverancier van het Alu-pers systeem.

Bekijk het volledige assortiment perskoppelingen voor waterleidingsystemen of perskoppelingen voor gasleidingssystemen van Bonfix.

Voordelen van de perskoppelingen:

 • Snelle en eenvoudige montage
 • Veiligheid verzekerd met KIWA-HA- en GASTEC-kwaliteitskeurmerk
 • Géén brandgevaar bij installatie
 • Gemakkelijke en snelle persing
 • Hoge corrosiebestendigheid
 • Afdichtingsringen met lekdetectie: LBP (Leak Before Pressed)
 • Lage stromingsweerstanden en geluidsniveau

Naar assortiment

Maatwerk: alles is te maken! 

Door nieuwe technieken en de uitdaging het aantal arbeidsuren op de bouwlocatie naar beneden te brengen, wordt de vraag naar prefab steeds groter. Onze vakmensen hebben ruime ervaring en kennis op het gebied van prefab oplossingen voor riolering, waterleiding, zink op maat, putten, pompinstallaties en montagesystemen voor verlichting.

Hoewel wij over een zeer uitgebreid assortiment beschikken kan het toch voorkomen dat een standaard oplossing niet voldoet. Dan is er behoefte aan een maatwerkoplossing. Samen kijken we naar jouw specifieke wensen en hoe we dit het beste kunnen aanpakken. Dat kan betekenen dat een product wordt bewerkt of aangepast, zodat er een maatwerkproduct ontstaat. Een oplossing die ergens anders niet te krijgen is. Voorbeelden zijn het onder diverse hoeken schuin afzagen van pvc-buizen, bochten in buizen trekken, buizen in de lengte doorzagen en deze vervolgens bewerken. Of wat dacht je van
zink op maat en watermeterputten op maat gemaakt? Bekijk meer maatwerk voorbeelden in het menu.

Bekijk hier ons aanbod
maatwerkoplossingen. Staat jouw maatwerk vraag hier niet bij? Neem contact met ons op. Wij geloven namelijk dat alles is te maken!

Limso, het slimme antwoord op kalk!

Het slimme antwoord op kalk. Het kraanwater in Nederland is van hoge kwaliteit, maar bijna altijd te hard. Er zit dus teveel kalk in het water, waardoor dit sporen op huid, douche en apparatuur achter laat. Limso biedt het slimme antwoord op kalk. Hierdoor geniet jij van de voordelen van zacht water.

Ontdek de voordelen van Limso

 • Uniek design: te plaatsen in elk woonoppervlak
 • Installatie: gemakkelijk en eenvoudig te installeren
 • Kwaliteit: monosfeer hars en keramische besturing voor een lange levensduur
 • Juiste formaat zoutopening: voor optimaal bijvul comfort
 • LED indicatie: vertelt jou wat de status is van de Limso waterontharder

Het gemak van de Wildkamp app

De plek waar inhoud, jarenlange ervaring en specialistische kennis bij elkaar komen: de Wildkamp app! Dankzij de app is Wildkamp altijd eenvoudig bereikbaar, toegankelijk en supersnel bij jou in de buurt. Of je nou in de werkplaats, onderweg of op een klus bent; je beschikt altijd over het brede assortiment en de bijbehorende kennis. Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging.

Met de diverse functies van de app bestel je altijd en overal eenvoudig:
 • Producten scannen in onze vestiging of eigen magazijn (schapkaartjes)
 • Bekijk meer productinformatie in de app
 • Filter, zoek en selecteer producten binnen verschillende productcategorieën en merken
 • Bekijk direct persoonlijke prijzen
 • Check de voorraad in de voorkeursvestiging
 • Vragen over een klus? Direct contact met de klantenservice via de app

Vraag onze kenners

Heb je vragen over artikelen of diensten of kun je ondersteuning gebruiken bij jouw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. We staan graag voor je klaar om je te helpen. Samen komen we verder!

Live Chat

Stel direct jouw vraag aan één van onze kenners. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan jouw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met je op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.