0
Klantinterview: Totaal Techniek Slagharen

Klantinterview: Totaal Techniek Slagharen

Regenwaterinfiltratie op Attractiepark Slagharen
‘Er zit hier 6 kilometer buis in de grond’

Referentie Totaal Techniek AnbergenAttractie- & Vakantiepark Slagharen heeft dit jaar onder andere geïnvesteerd in 91 nieuwe ‘Raccoon Lodge’ chalets. Gerealiseerd op een braakliggend terrein, waar de infrastructuur is aangelegd door Totaal Techniek van Bart en Bastiaan Anbergen uit Slagharen. “In totaal is 6 kilometer aan buis in de grond gegaan. Niet eerder deden we zo’n groot infraproject.” Alle materialen op het gebied van riolering, gas, water en infiltratiesystemen zijn geleverd door Wildkamp. Sinds de vader van Bastiaan Anbergen in 2005 voor zichzelf begon onder de naam Klus Totaal Anbergen, heeft het installatiebedrijf een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In de crisistijd groeide het bedrijf van 4 naar 14 medewerkers. In 2015 was de naam al gewijzigd in Totaal Techniek Anbergen, omdat dit beter aansluit bij het brede pakket van diensten, aldus Bastiaan Anbergen, die na zes jaar loondienst op dat moment ook in het familiebedrijf stapte. Tegenwoordig is zijn broer Jord tevens actief in de onderneming. En in het jubileumjaar 2017 is ook nog eens een nieuw pand betrokken in Slagharen. “Een energieneutraal gebouw; extra geïsoleerd en zonnepanelen gecombineerd met warmtepompen. Dat is de toekomst. Je moet zelf het goede voorbeeld geven”, lacht Bastiaan. 

Attractiepark Slagharen
Een goede relatie van Totaal Techniek Anbergen is Vakantie- & Attractiepark Slagharen, waarvoor onlangs een omvangrijk infraproject is opgeleverd. “Op een groot braakliggend terrein zijn 91 nieuwe vakantieaccommodaties, ‘Raccoon Lodge’ chalets, gerealiseerd. Wij mochten de complete infrastructuur op het gebied van gas, water, elektriciteitriolering en regenwaterafvoer aanleggen”, vertelt Anbergen. Alles op basis van een bestek dat is gemaakt door ingenieursbureau TerraCarta uit Hoogeveen. “Als de prefab geproduceerde chalets eenmaal zijn geplaatst, halen wij het leidingwerk omhoog en koppelen de huisjes aan de nutsvoorzieningen.”

Regenwaterinfiltratie
Onderdeel van de infrastructurele werken is het gescheiden afvoeren van regenwater. Anbergen: “Riolering, water- en elektriciteitsleidingen liggen allemaal op een meter diepte, maar vanwege het afschot naar de vijvers konden wij de buizen voor de hemelwaterafvoer niet zo diep leggen.” Om het regenwater afkomstig van de daken van de chalets - die steeds zijn gegroepeerd in cirkels van zeven huisjes – snel kwijt te raken, wordt het geclusterd afgevoerd naar een drietal pakketten met infiltratiekratten, waarvan de overloop vervolgens naar verschillende vijvers en sloten op het terrein gaat. “De infiltratiekratten zijn waterpas gesteld. Er wordt dus pas hemelwater op het oppervlaktewater geloosd als de kratten helemaal vol water staan”, legt Anbergen uit. “Een cluster bestaat uit ongeveer 35 vakantiewoningen. Zonder infiltratiekratten in het hemelwatercircuit heb je gigantische buisdiameters nodig om, in het geval van een stortbui, het water van al deze daken snel af te kunnen voeren naar het oppervlaktewater. Je buffert dit water nu als het ware in de infiltratiekratten.” Om voldoende infiltratiecapaciteit te hebben, is per cluster 36 strekkende meter aan infiltratiekratten (elk een halve meter hoog) geplaatst. De kratten, aan de buitenzijde voorzien van geotextiel, zijn in speciaal drainagezand gelegd voor een vlotte waterafgifte aan de bodem.

Afvalscheiders
Voor de infiltratiekratten zijn afvalscheiders geplaatst om het water schoon te houden van organisch materiaal, zoals bladeren. De infiltratiekratten, die in het midden zijn voorzien van een buis waarin altijd een laagje water blijft staan, zijn toegankelijk zodat ze jaarlijks kunnen worden gecontroleerd en gereinigd door Totaal Techniek. “Iets wat veelal wordt vergeten”, aldus Anbergen. “Ook al heb je voor de kratten een afvalscheider geïnstalleerd, er zijn altijd kleine organische deeltjes die leiden tot aangroei van algen en dergelijke. Door de buis periodiek te reinigen met een ontstopspuit, houd je het geotextiel dat om de kratten zit mooi schoon.”

Vertrouwen
Eind februari werd gestart met deze megaklus en 1 juni gingen de eerste 63 chalets in de verhuur. Alles op het gebied van water, gas, riolering, hemelwaterafvoer en –infiltratie voor dit project is door Wildkamp geleverd. “Wij hoorden pas laat dat wij dit project mochten maken. Toen is er door Wildkamp snel geschakeld en geleverd. In totaal is 6 kilometer aan buis in de grond gegaan. Onder andere 5.600 meter hwa afvoerbuis en hulpstukken, 5.000 meter tyleenleiding en hulpstukken, en een infiltratiesysteem inclusief toebehoren, met een buffercapaciteit van 54 kubieke meter. Niet eerder deden we zo’n groot infraproject.” Anbergen is dan ook blij met de samenwerking met Wildkamp en het vertrouwen dat zijn bedrijf van het vakantiepark heeft gekregen. “Dat vertrouwen hebben we in de loop der jaren opgebouwd. Heeft een huisje vanavond om 21.00 uur onverhoopt geen stroom, dan staan we er.”

Totaal Techniek Anbergen
Na 20 jaar ervaring in de installatietechniek besloot Bart Anbergen in 2005 om voor zichzelf te beginnen. Samen met zijn vrouw Jeanette, richtte hij Klustotaal Anbergen op. Zij was daarbij verantwoordelijk voor de administratie, terwijl Bart de daadwerkelijke installatietechniek op zich nam. Zoon Bastiaan kwam na zijn studie de gelederen versterken en de werkzaamheden werden uitgebreid. Tegenwoordig bestaat het team uit 14 medewerkers. Sinds 2015 is de naam gewijzigd in Totaal Techniek Anbergen, om recht te doen aan de vijf specialisaties binnen het bedrijf: elektrotechnische installaties, centrale verwarmingsinstallaties, loodgieterwerken, dakbedekking en duurzaam (zonnepanelen en warmtepompen).

Totaal Techniek Anbergen Slagharen

Vraag onze specialisten

Heeft u vragen over artikelen of diensten of kunt u ondersteuning gebruiken bij uw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen u graag met een passende oplossing.

Live Chat

Stel direct uw vraag aan één van onze specialisten. Op werkdagen van 08:00 - 17:00 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan uw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 17:00 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met u op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Wildkamp maakt gebruik van cookies