0
Lichtmanagement

Lichtmanagement

Slimme verlichting geregeld vanuit 1 systeem! Een intelligent lichtmanagementsysteem zoals DALI is een systeem waar je verlichting mee kan beheren en controleren. De hardware en software werken samen om de verlichting automatisch aan te passen aan de behoeften van de gebruiker en de omgeving. Hierdoor kunnen energie-efficiëntie, comfort en veiligheid worden verhoogd.

In dit artikel lees je hoe het DALI systeem werkt, wat de voordelen zijn van DALI en welke armaturen DALI compatibel zijn.

Hoe werkt een DALI interface

De afkorting DALI betekent Digital Addressable Lighting Interface. Dit is een internationale standaard voor de communicatie tussen lichtregelaars en lichtbronnen. Hierme heb je controle over een compleet verlichtingssysteem.

Wat zijn de voordelen van een DALI interface

Met een DALI interface kun je jouw verlichting simpel, efficiënt en doeltreffend reguleren. Armaturen kun je groeperen of afzonderen. Dit betekent dat je per ruimte verlichting kan controleren. 

    • Energie-efficiëntie: het systeem past de verlichting automatisch aan en schakelt verlichting uit wanneer het niet nodig is. Dit leidt tot een vermindering van energieverbruik en kosten. Dit bereik je door bijvoorbeeld bewegingssensoren en dimmers te plaatsen.
    • Comfort: het systeem kan de verlichting aanpassen aan de tijd van de dag, het daglicht en de activiteiten van de gebruiker. Hierdoor ontstaat een comfortabele en aangename (werk)omgeving.
    • Veiligheid: het systeem kan de verlichting automatisch aanpassen voor onverwachte situaties, zoals stroomuitval of brand, en zorgen voor noodverlichting.
    • Gemak: het systeem kan bediend worden met een smartphone of afstandsbediening. Hierdoor kan de verlichting gemakkelijk aangepast worden.
    • Duurzaamheid: het systeem vermindert het energieverbruik en verhoogt de levensduur van de verlichting, waardoor minder vervanging nodig is en minder afval wordt geproduceerd.

Kortom: bij het toepassen van een DALI lichtmanagement systeem bespaar je energie en vergroot je comfort. Je realiseert de hoogst haalbare besparingen door op slimme manieren de verlichting aan te sturen door programmeren, intelligente sensoren en de DALI aansturing.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.