0
Waterzijdig inregelen

Waarom waterzijdig inregelen

Waterzijdig inregelen houdt in dat radiatoren nauwkeurig worden afgesteld. Zodat de juiste hoeveelheid warm water door het systeem stroomt, om een ruimte optimaal te verwarmen. Het is van essentieel belang een nieuwe CV- ketel, warmtepomp of hybride warmtepomp waterzijdig in te regelen. Hierdoor wordt niet alleen energie bespaard, maar wordt ook het comfort verhoogd. Doordat er op een effectievere en efficiëntere manier wordt verwarmd komen genoemde warmteopwekkers optimaal tot hun recht.

Waterzijdig inregelen onzin?

Ondanks het feit dat waterzijdig inregelen verplicht is, zijn niet alle installateurs op de hoogte van de voordelen van het waterzijdig inregelen of hebben de kennis niet in huis. Wanneer klanten niet weten dat ze veel kunnen besparen, kan er minder vraag naar zijn. Als je als installateur een nieuwe warmtebron op een bestaand, nog niet ingeregeld systeem, aansluit heeft dat invloed op het energieverbruik. Het is een veelvoorkomende misvatting dat een nieuwe ketel automatisch energiezuiniger is, omdat waterzijdig inregelen vaak over het hoofd wordt gezien. Daarom is het van cruciaal belang jouw klant bewust te maken van de voordelen van waterzijdig inregelen.
Waterzijdig inregelen

Voordelen van waterzijdig inregelen

Het inefficiënte gebruik van warmte bij niet ingeregelde installaties heeft negatieve gevolgen voor het rendement van bestaande gasketels. Ook heeft het directe invloed op het gebruik van toekomstige duurzame energiebronnen. Waterzijdig inregelen kan de levensduur van het verwarmingssysteem verlengen, omdat het zorgt voor een gelijkmatigere belasting van de componenten. De woningbezitter heeft naast een lagere gasrekening ook meer comfort omdat het waterzijdig inregelen zorgt voor een gelijkmatige verwarming in alle ruimtes. Dus geen last meer van koude ruimtes.

Snel waterzijdig inregelen

Waterzijdig inregelen een complexe tijdrovende materie? Niet met de dynamische radiatorkraan Eclips van IMI Heimeier en de HyTools app die je gratis kunt downloaden en voor jou de berekeningen uitvoert. De thermostatische radiator afsluiter Eclipse heeft een unieke geïntegreerde debietregelaar die overdebieten voorkomt. Het gewenste debiet wordt voor elke radiator direct ingesteld op de beschikbare thermostatische afsluiters Eclipse of Eclipse 300. Beschikbaar voor bv een 80/60C systeem tot radiatoren van 7000 kW.

Deze waterzijdige inregeling is klaar in een handomdraai. Het ingestelde debiet wordt niet overschreden. Zelfs als er normaal een overdebiet is omdat andere afsluiters gesloten zijn. De afsluiter regelt het debiet automatisch en onafhankelijk van het drukverschil. Hierdoor zijn ingewikkelde berekeningen om de instellingen te bepalen overbodig.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.