0
K-Rain beregeningsbesturing

K-Rain beregeningsbesturing

Met een beregeningsbesturing van K-Rain kan onbezorgd de tuinberegening geregeld worden. Beregeningsbesturing is een verzamelnaam voor de methode waarop de beregening wordt aangestuurd. Hier zijn een aantal mogelijkheden voor, zoals een beregeningscomputer of watertimer.
Het beregeningscomputer assortiment van K-Rain bevat een groot aantal producten. We leveren beregeningscomputers voor handmatige bediening, maar ook computers die op afstand te bedienen zijn.
Beregeningscomputers hebben stations, het aantal stations staat voor het aantal zones/gebieden die bediend kunnen worden.

Er is een mogelijkheid om vrijblijvend een beregeningsplan door ons te laten maken. In een beregeningsplan wordt bepaald in hoeveel zones/gebieden de tuin wordt ingedeeld.
Het indelen in zones wordt gedaan omdat het vaak niet mogelijk en/of wenselijk is de gehele tuin in 1x te beregenen. De factoren die de hoeveelheid zones bepalen zijn o.a. capaciteit van de pomp of aanvoer van leidingwater. Nog een belangrijke reden voor het indelen van de tuin in zones is de waterbehoefte van de verschillende gewassen. Denk hierbij aan gazon en borders en schaduw- en zonkant.

Voorbeeld: Een tuin die in 4 zones is opgedeeld, bestaat dus uit 4 stations en wordt bediend door 4 kleppen. Met de verschillende programma’s die de computer heeft worden de zones onafhankelijk van elkaar worden bediend.

Schema-indeling

Met een schema-indeling kan ingesteld worden op welke dagen er gesproeid moet worden en wat de interval moet zijn.
  • Een interval van 1 dag tot 15 dagen.
  • Een individuele dagselectie, hiermee kan voor de hele week de dagen ingesteld worden.
  • 365 dagen kalender voor het instellen van de beregening voor het gehele jaar. Hiermee kan ingesteld worden dat alleen op de even of oneven dagen beregend wordt.

Wifi

Een aantal beregeningscomputers van K-Rain zijn wifi geactiveerd of wifi voorbereid. De wifi voorbereide computers kunnen op een later moment geactiveerd worden met behulp van de wifi hub en RF module. De computers die voorzien zijn van wifi kunnen op afstand bediend worden met smartphone of tablet.
Tevens zijn er beregeningscomputers beschikbaar die met een bluetooth verbinding op afstand bediend kunnen worden tot maximaal 10 meter.

Regensensor

Alle K-rain beregeningscomputers hebben een aansluiting voor een regensensor. Een regensensor meet de neerslag die gevallen is, bij voldoende neerslag zorgt deze er voor dat er niet onnodig beregend wordt. Dit is goed voor de gewassen, het milieu en de kosten.

Indoor/outdoor

Niet alle types zijn geschikt om buiten te installeren. Dit i.v.m. de waterdichtheid van de beregeningscomputer.

Wij leveren ook beregeningsplannen op maat.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.