0
Vuilwater dompelpompen

Vuilwater dompelpompen

Wilt u vuilwater verpompen? Onder vuilwater verstaan we water dat vervuild is door grotere vaste delen, ook wel "zwart" water genoemd. Voorbeelden van vuilwater zijn toiletwater, rioolwater en dunne mest. Het selecteren van de juiste vuilwater dompelpomp vereist veel vakkennis, Wildkamp heeft hiervoor de expertise in huis, neem vrijblijvend contact op met onze pompspecialisten!

dompelpompenRioolwater

Voor de keuze van de juiste dompelpomp voor rioolwater met fecaliën zijn een aantal zaken van belang. Voor een huishouden wordt over het algemeen een andere pomp gebruikt dan bij een camping/recreatie.

Mest

Voor het bepalen van de juiste pomp voor dunne mest zijn veel factoren van belang, neem voor de juiste keuze contact op met onze pompspecialisten.

Capaciteit van de dompelpomp

De pompcapaciteit (ook wel debiet genoemd) is de opbrengst van een dompelpomp per tijdseenheid. Dus het aantal liters of kuubs dat een pomp kan verpompen per uur. Hoe meer opvoerhoogte er verloren gaat, des te lager het aantal liters water dat de pomp zal leveren.

Opvoerhoogte van de dompelpomp

De opvoerhoogte staat voor de hoeveelheid meters (kracht/druk) waarmee een pomp het water verpompt. Er gaat opvoerhoogte (druk) verloren in het leidingsysteem waardoor er aan het eind van de leiding minder opvoerhoogte beschikbaar is dan de pomp levert. Opvoerhoogteverlies ontstaat door o.a.:
  • Het aantal meters dat het water omhoog gepompt moet worden vanaf het waterbassin waarin de dompelpomp geplaatst is.
  • Het horizontaal verpompen van water.
  • De diameter en hoeveelheid water dat door het persleidingsysteem verpompt moet worden.

Snijmechanisme

Als het water vaste delen bevat dat tijdens het verpompen versneden moet worden past u een versnijdende dompelpomp toe. Het versnijden zorgt ervoor dat de pomp en persleiding niet verstopt raken.

Korrelgrootte / kogeldoorlaat

Korrelgrootte / kogeldoorlaat geeft de grootte van de vaste delen aan die een pomp kan verpompen. Vuilwater dompelpompen hebben over het algemeen een grotere kogeldoorlaat.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.