0
Hergebruik regenwater

Hergebruik regenwater

In een wereld waar water schaars is, lijkt het ondenkbaar dat we onze toiletten spoelen met kostbaar leidingwater. In Nederland gebruiken we per persoon meer dan 100 liter drinkwater per dag. En wist je dat we meer dan 50% hiervan spoelen door het toilet en gebruiken voor de wasmachine of de tuin? Toepassingen waar helemaal geen dure drinkwaterkwaliteit voor nodig is! Zonde, want dat kan echt anders. Grijswater en regenwater zijn namelijk perfect recyclebaar. Beter voor het milieu en het levert een aanzienlijke waterbesparing op, tot wel 60%!

"In het attractiepark hebben we betonnen regenputten geplaatst om het regenwater op te vangen en te hergebruiken voor het spoelen van toiletten. Hiermee besparen we per jaar 535.0000 liter drinkwater."
Hergebruik regenwater

De voordelen van hergebruik regenwater

Het waterverbruik neemt exponentieel toe. Onderzoek van het RIVM toont aan dat er in 2030 grote drinkwatertekorten gaan ontstaan. Er moet maar liefst 102 miljoen kubieke meter extra water worden gewonnen. Het watertekort is nu regionaal al het geval. Ons drinkwaternet kan simpelweg de toenemende vraag niet aan. Zonder maatregelen gaat dit voor veel bedrijven problemen opleveren. Je ziet nu al bedrijven, zoals recreatieparken en campings, die niet kunnen uitbreiden omdat het waterbedrijf de watercapaciteit bij pieken niet kan garanderen. Ook is de prognose dat drinkwater 30% duurder wordt in de komende jaren. De waterbedrijven leggen deze kosten neer bij grootverbruikers. Dat zijn redenen dat steeds meer bedrijven de voordelen zien van het recyclen van regenwater en overgaan tot investeren hierin.

De hemelwaterverordening in België is al aangescherpt. Grotere regenwaterputten en meer water dat geïnfiltreerd moet worden is één van de vele maatregelen waarmee de regering onze zuiderburen beter wil wapenen tegen tekorten en droogte. Regenwater opvangen en hergebruiken is daar dus de regel, afvoeren de uitzondering. Ook Nederland maakt hierin stappen. De overheid heeft als doelstelling dat in 2035 20% minder drinkwater wordt verbruikt. De grootste waterbedrijven in Nederland committeren zich al aan deze doelstelling.

Waarom regenwater hergebruiken

Door gefilterd regenwater te gebruiken voor de wasmachine, de tuin of spoelen van het toilet kun je besparen op kostbaar drinkwater. Met ons regenwatersysteem kan dit op een veilige en betrouwbare manier. Regenwater bevat geen kalk en is daardoor zelfs beter voor jouw was dan drinkwater. Het regenwater wordt door het regenwatersysteem opgevangen, gefilterd en vervolgens teruggepompt naar de verbruikspunten binnen het perceel. Binnen veel gemeenten zijn burgers al verplicht regenwater op eigen perceel te lozen en niet meer in het riool. Door een regenwatersysteem kun je regenwater hergebruiken en tegelijkertijd wordt het riool niet meer belast door het regenwater.

Hoe werkt een regenwaterhergebruik systeem

Ons assortiment regenwater hergebruiksystemen zijn niet alleen geschikt voor particuliere woningen, maar ook voor appartementencomplexen, scholen, horeca, campings, vakantieparken, openbare gebouwen en sportcentra. Daar is het opvangen en gebruik van regenwater erg nuttig voor bijvoorbeeld het spoelen van toiletten. Bedrijven kunnen regenwater bovendien ook prima gebruiken als proceswater.

Slimme besturing

De regenwatersystemen in ons assortiment bevatten een unieke besturingstechnologie. Deze intelligente regenwater management technologie zorgt ervoor dat de pomp automatisch omschakelt op drinkwater als de regenwaterput leeg dreigt te raken. Dus eigenlijk een slimme besturing voor regenwatersystemen. Bij een lege regenwaterput wordt deze niet bijgevuld met duur leidingwater, maar schakelt automatisch over op leidingwater, zonder de regenwaterput te vullen. Na een regenbui schakelt het systeem automatisch weer terug op regenwater. Deze slimme technologie levert je dus meer waterbesparing en garandeert een hogere bedrijfszekerheid.

Ons assortiment regenwatersystemen zijn de meest professionele systemen met bewezen techniek. De systemen worden al meer dan 20 jaar toegepast en ze bestaan uit compleet uitgeruste regenwatertanks en KIWA-gekeurde pompsystemen. Deze zijn zeer goed doorontwikkeld qua opslag, filtering, pomptechniek, veiligheid en gebruiksgemak. Door de toegepaste filtertechniek ben je verzekerd van de beste waterkwaliteit.

Meer weten over regenwaterhergebruik?

Regenwater hergebruiken is maatwerk. De capaciteit van de tanks is afhankelijk van jouw behoefte. Onze specialisten helpen jou graag bij het ontwerpen van een effectief regenwater hergebruiksysteem. Vul onderstaand formulier in en onze waterspecialisten nemen contact met je op. Of loop binnen bij een van onze vestigingen.

Maatwerk aanvragen?

Voldoet een standaard oplossing niet aan jouw wensen? Er is veel mogelijk in de vorm van maatwerk! Vul jouw maatwerk wens hieronder in en onze specialisten nemen contact met je op om te bespreken wat er mogelijk is.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.