0
Stalverkoeling

Stalverkoeling door beregening

Hoge temperaturen in de zomer kunnen zorgen voor problemen bij uw dieren, zoals verminderde activiteit, verminderde eetlust en kans op pensverzuring.

Breng de temperatuur in de stal naar beneden en zorg voor een aangename omgeving voor uw koeien, varkens, kippen of ander vee! De oplossing is eenvoudig maar zeer effectief.

Stalberegening: eenvoudig maar zeer effectief

Stalberegening zorgt voor verkoeling van uw vee. De oplossing is eenvoudig, maar zeer effectief. Slechts enkele onderdelen zijn nodig om uw stal te voorzien van beregening. Bijvoorbeeld nevelsproeiers, enkele (pvc/tyleen) buizen en een slangaansluiting/verloopje.

Stalberegening kan op diverse manieren worden toegepast. Zo kunt u kleine sproeiers installeren voor uw stalventilator. Via het ventilatiesysteem wordt het water verneveld uw stal ingeblazen. Uw vee wordt verkoeld, zonder dat de vloer nat wordt!Een andere methode is om sproeiers op de nok van het dak te installeren. Zo kan het dakoppervlakte worden gekoeld tijdens de warmste zomerdagen wat zorgt voor een lagere staltemperatuur.

Wildkamp heeft diverse oplossingen in praktijk gebracht. Advies nodig? Neem contact op met uw Wildkamp vestiging voor persoonlijk advies.

Zelf aan de slag?

Er zijn diverse producten die u goed kunt gebruiken om beregening in uw stal te installeren. Er is geen standaard oplossing voor welke en hoeveel producten u precies nodig heeft, omdat elke stal en situatie anders is. Uiteraard denken we hierin graag met u mee.

Hieronder staan voorbeelden van producten die vaak in de praktijk worden toegepast voor stalberegening. Let wel op dat uw dieren niet te nat worden, eventueel kunt u de sproeiers wat hoger in uw stal plaatsen. Let ook goed op tot waar het water komt, zodat het bijvoorbeeld niet op het voer komt. Een sproeier met een hogere watercapaciteit kan het beste op het dak geplaatst worden.

Informeer bij uw dichtstbijzijnde vestiging ook eens naar onze Netafim oplossingen. Deze oplossingen zijn zeer laag in waterverbruik (bijvoorbeeld: 6,5 liter per uur).

  • DAN-Fogger, kruis, 4 x 7 ltr, LPD - 3/8"ww
  • DAN-Fogger-Super  2x6,5ltr  PE
  • DAN-Super Fogger met LPD intern, 2 x 6,5 liter/u., 3/8 WW + filter
  • DAN-Fogger, 7 ltr-blauw
Bovenstaande DAN artikelen zijn op aanvraag verkrijgbaar. Neem contact op met uw dichtstbijzijnde vestiging voor meer informatie over het bestellen van deze producten.  
 
Stalberegening 1     Stalberegening 2     PVC drainageputten 3     Stalberegening 4     Stalberegening 5

Vraag onze specialisten

Heeft u vragen over artikelen of diensten of kunt u ondersteuning gebruiken bij uw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen u graag met een passende oplossing.

Live Chat

Stel direct uw vraag aan één van onze specialisten. Op werkdagen van 08:00 - 17:00 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan uw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 17:00 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met u op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Wildkamp filialen

Bezoek één van onze vestigingen

Openingstijden
Vandaag:
7:00 t/m 17:30
Morgen:
8:30 t/m 12:30
Alle vestigingen