Dompelpomp bestellen - Wildkamp.nl

Artikelen verzamelen

 

Een moment geduld alstublieft...

Even geduld a.u.b.

 

dit item wordt toegevoegd aan de winkelwagen

Dompelpompen

dompelpompen

Wilt u ongewenst schoon of vervuild water wegpompen? Dan is een dompelpomp een juiste keus. Een dompelpomp, ook wel klokpomp genoemd, is een pomp die zijn geheel in de te verpompen vloeistof wordt ondergedompeld. Een dompelpomp wordt gebruikt voor het wegpompen van ongewenst schoon of vervuild water, zoals in kelders, putten, drainage en vuilwater.

dompelpompen

Soort water

Om de juiste pomp voor uw situatie te kiezen, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Als eerste is het van belang om te kijken welk soort water u gaat verpompen. Hieronder hebben het soort water verdeeld in gradaties.

Schoon water
Onder schoon water verstaan we water dat schoon en helder is. Het water bevat geen tot weinig vaste deeltjes zoals zand. Met schoon water kan bijna elke dompelpomp overweg.

Licht vervuild water (grijs water)
Onder licht vervuild water, ook wel grijs water genoemd, verstaan we water dat licht troebel is door vaste deeltjes zoals zand. Voorbeelden van licht vervuild water, is water in ondergelopen ruimtes zoals garage of kelder, bouwputten en huishoudelijk afvalwater (uitgezonderd toiletwater).

Vuilwater (zwart water)
Onder vuilwater ook wel zwart water genoemd, verstaan we water dat troebel is door grotere vaste delen. Voorbeelden van vuilwater is toiletwater. Het water is verontreinigd met fecaliën.

Capaciteit en opvoerhoogte

Naast het soort water dat de pomp gaat verpompen, zijn de pompcapaciteit en de opvoerhoogte van een pomp belangrijk bij het maken van de juiste keuze.

Capaciteit van de pomp
De pompcapaciteit (ook wel debiet genoemd) is de opbrengst van een dompelpomp per tijdseenheid. Dus het aantal liters of kuubs dat een pomp kan verpompen per uur.

Opvoerhoogte van de pomp
De opvoerhoogte geeft de hoeveelheid meters aan dat een pomp het water omhoog kan pompen. Hiermee wordt de druk of kracht bedoeld die de pomp kan leveren om het water te verpompen. Wilt u water over een afstand verpompen is het van belang om te weten dat ook het horizontaal verpompen van water de pomp kracht (opvoerhoogte) kost. Hoe meer verlies van opvoerhoogte des te lager het aantal kuubs dat verpompt wordt.

Mantelgekoeld

Mantelgekoelde dompelpompen worden gebruikt op plaatsen waar de pomp langere tijd aanstaat maar niet geheel onder water staat. Bijvoorbeeld bij het leegpompen van grote bassins en zwembaden.

Advies nodig?
Het selecteren van de juiste pomp voor de juiste situatie is geen eenvoudige klus. Wildkamp heeft pompspecialisten in dienst welke u graag en vrijblijvend adviseren. Wilt u persoonlijk advies van onze pompspecialisten, neem dan contact op via telefoonnummer +31 (0)523 687510, e-mail, chat, filiaal of contactformulier.