0
Beregening keuzehulp

Beregening keuzehulp

Nooit meer een droge tuin en gele plekken in het gazon? Wilt u ook water besparen door gericht te sproeien? Misschien denkt u een complexe beregeningsinstallatie nodig te hebben, maar er zijn meer oplossingen binnen handbereik! Bekijk hieronder welke type beregening het beste binnen uw situatie past.

Welk type beregening past bij u en wat heeft u nodig?

We willen graag wat meer weten over uw persoonlijke situatie. Heeft u op korte termijn beregening nodig, of bent u zich nog aan het oriënteren en op zoek naar een lange termijn oplossing? Wilt u niet langer iedere zomer de slangen en sproeiers verslepen? Hieronder laten we beknopt de verschillen zien, zodat u een keuze kunt maken tussen bovengrondse of ondergrondse beregening.

Bovengrondse beregening

Ondergrondse beregening


+ Snelle oplossing

+ Flexibel systeem

+ Tuin hoeft niet op de schop

- Meestal een tijdelijke oplossing

- Slepen met slangen en sproeiers

+ Minimaal zichtbaar

+ Permanente oplossing

+ Niet slepen met sproeiers en slangen

+ Eenmalige aanleg en installatie

+ Volledig te automatiseren met app en/of regensensor

- Tuin moet op de schop

- Onderhoud nodig

U bent direct (met spoed) op zoek naar een oplossing U bent zich rustig aan het inlezen en oriënteren
U bent op zoek naar een basisoplossing U bent op zoek naar een geavanceerde oplossing
U wilt een handmatige oplossing U wilt een geautomatiseerde oplossing
U bent op zoek naar een oplossing die op korte termijn aangelegd kan worden U bent op zoek naar beregening voor de lange termijn
U bent op zoek naar een niet permanente en niet ingebouwde oplossing U bent op zoek naar een permanente, ingebouwde oplossing
U wilt uw tuin niet overhoop halen om beregening aan te (laten )leggen U bent bereid uw tuin overhoop te halen om beregening aan te leggen
U wilt uw beregening zelf kunnen aanleggen U wilt uw beregening laten aanleggen
   

Veel voorkomende oplossingen

Veel voorkomende oplossingenToch een beregeningsinstallatie nodig?

Versnel uw aanvraag met een goede tuin tekening

Om u zo goed en zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u een tekening te uploaden van uw tuin. Dit doet u tijdens het aanvragen van een beregeningsplan. Belangrijk is dat deze tekening voldoet aan een aantal minimale eisen, zoals genoemd in het formulier:

  • Afmetingen van uw tuin, goed op schaal en in verhouding
  • Duidelijke weergave van uw huis, paden, schuur, terras of vijver
  • Soort beplanting en de hoogte (boom, plant, gazon)
  • Hoogteverschillen in uw tuin
  • Ligging tuin t.o.v. de zon (schaduwzijdes)
  • Geef aan waar de watertoevoer zich bevindt (bron)
Het allerbelangrijkst hierbij is dat de tekening op schaal is (in verhouding). Om dit te verduidelijken vindt u hieronder een voorbeeld van een goede en een slechte tekening. Klik op de tekening voor een grotere afbeelding.

Goed voorbeeld

Slecht voorbeeld

Korte toelichting: bij het goede voorbeeld staat vermeld dat de afmetingen van de tegels kunnen worden aangehouden: 80 x 80 cm. De tekening is op schaal en in verhouding. De tekening is ingekleurd, maar dit is niet nodig! In het slechte voorbeeld zijn de genoemde afmetingen niet in verhouding. Een stuk van 7 meter is in de tekening bijvoorbeeld kleiner dan een stuk van 5 meter.

Beregening aanleggen

U kunt bij ons terecht voor diverse oplossingen op het gebied van beregening. Wij leggen zelf de beregening niet aan. Wilt u ook de aanleg van uw installatie verzorgd hebben? Wij hebben een landelijk netwerk van hoveniers, zodat wij u aan de juiste lokale vakman kunnen koppelen.

Bent u geïnteresseerd in het laten aanleggen van uw beregening door één van onze partners? Geef dit dan even aan tijdens het aanvragen van een beregeningsplan.

Vrijblijvend beregeningsplan aanvragen

Voldoen onze basissets niet aan uw eisen omdat uw tuin te groot of complex is? Dan maken we graag een plan voor een beregeningsinstallatie op maat voor u. Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij proberen binnen 1 werkdag een eerste reactie te geven, wegens drukte kan dit soms wat langer duren.
Wildkamp maakt gebruik vancookies