0
Over Wildkamp, het familiebedrijf

Het familiebedrijf

Op het moment dat Jan de Wilde in 1972 met Wildkamp start, kan hij nog niet vermoeden tot wat voor groot bedrijf dat zal leiden. Nadat hij de zaak vanachter zijn woning in De Driehoek (Ommen) heeft verplaatst naar de voormalige aardappelmeelfabriek De Baanbreker in Lutten, lijken de zaken nog meer in een stroomversnelling te raken. Er is meer opslagruimte en meer armslag om in te kopen, die mogelijkheden worden met veel succes benut. In 1999 draagt Jan het bedrijf over aan de volgende generatie, zoon Gert-Jan de Wilde.

In 1974 opent Wildkamp zijn tweede vestiging, in Terwolde. In 1977 volgt de derde steunpilaar in het Limburgse Grashoek. In de daaropvolgende jaren zullen er nog vele vestigingen volgen, een actueel overzicht vindt u hier.

Het assortiment van buizen, hulpstukken en bronfilters breidt uit tot een volwaardig programma, waarin ook een keur aan technische kwaliteitsartikelen is opgenomen. Waar aanvankelijk voornamelijk de agrarische sector werd bediend, levert Wildkamp nu ook aan diverse andere doelgroepen als hoveniers, kwekerijen, installateurs, bouwbedrijven, zzp’ers en recreatiebedrijven. Naast groothandel voor technische producten manifesteert Wildkamp zich ook nadrukkelijk als businesspartner en innovator. Buis- en afgeleide producten worden in eigen huis aangepast op klantspecificaties.

Een van de belangrijke pijlers van de succesformule van Wildkamp is de logistieke organisatie. Het gaat hierbij om de beschikbaarheid van ons assortiment en de snelheid waarmee onze producten kunnen worden geleverd. Wildkamp beschikt hiervoor over een uiterst modern en efficiënt ingericht distributiecentrum, welke vanaf 2008 gevestigd is in Coevorden. De ontwikkelingen van ons distributiecentrum volgen de groei van het bedrijf. Uitbreidingen in het assortiment, in het aantal vestigingen en in de omvang van de internetbestellingen zijn de aanjagers van deze ontwikkelingen.

Tegenwoordig is Wildkamp een bloeiend, gezond en ambitieus familiebedrijf met meer dan 350 medewerkers. Elke dag proberen zij volgens de kernwaarden ‘plezier & prestatie’ samen met de klant tot de best mogelijke oplossingen voor  technische vraagstukken te komen.

Op 18 maart 2017 is Jan de Wilde, grondlegger van ons familiebedrijf, op 94-jarige leeftijd overleden. Wij herinneren ons Jan als een open, gedreven en ondernemende man, die zich tot op hoge leeftijd verbonden voelde met de dagelijkse gang van zaken binnen Wildkamp. Met respect en dankbaarheid kijken wij terug op de ‘drive’ en visie die Jan gedurende al die jaren voor het bedrijf heeft ingebracht, maar vooral ook op het familiegevoel dat hij deelde met zijn medewerkers.

Onze missie

Elke klant kan het werk afmaken met Wildkamp, omdat we techniek in dienst stellen van mensen. Dat doen we door een uitgekiend assortiment te koppelen aan praktische ervaring en persoonlijk advies. En het is altijd weer mooi om te zien wat er ontstaat uit technisch inzicht, goed materiaal en daadkrachtig samenwerken. Morgen weten we meer dan vandaag. Delen we nieuwe kennis, die de projecten van onze klanten versnellen, verbeteren of verduurzamen.

Onze visie

Het is onze visie dat techniek nooit op zichzelf staat. Bij elke klus hebben we toegang tot een (online) netwerk, met een schat aan informatie, voorbeelden en mogelijkheden. We inspireren elkaar en weten uit meer dan 100.000 producten exact wat de beste keuze is. Onze mentaliteit kenmerkt zich door eigenzinnigheid en daadkracht, en vinden we de oplossing niet binnen ons bedrijf, dan kijken we verder. Het zoeken naar nieuwe ideeën zorgt voor veel tevreden klanten en brengt ons ook steeds weer vernieuwing. Wij brengen klanten verder en dankzij onze klanten komen wij ook verder. Want in de techniek staan we niet alleen.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.