0
Beregeningsplan

Beregeningsplan aanvragen

Een tuin met een fris groen gazon waar planten optimaal groeien en bloeien, dat is een tuin in topconditie. Essentieel voor een gezonde tuin is voldoende bewatering, het hele jaar door. Het aanleggen van een beregeningssysteem is dan een mooie oplossing. Elke tuin en elke situatie is anders, dus dat vraagt om een beregeningsplan op maat! Wij maken voor elke tuin graag een beregeningsplan op maat, die bestaat uit een duidelijke tekening en vrijblijvende offerte.

Wat kost een beregeningsinstallatie?
Het ontwerp voor een beregening doen we gratis. De kosten van de beregeningsinstallatie zelf lopen uiteen. Of het nu om kleine of grote tuinen gaat, voor elk budget is er een passende beregeningsoplossing. Om je alvast een idee te geven wat een beregeningsinstallatie kost geven we hier een prijsindicatie per type tuin.

Waarom een beregeningsplan?

 • Gratis en vrijblijvend
 • Toegespitst op persoonlijke situatie
 • Weet direct wat je nodig hebt
 • Versnelt en vereenvoudigt de aanleg
 • Ontvang een tekening, materiaallijst, en vrijblijvende kostenindicatie

Jouw project op maat begint hier

Om je zo goed en zo snel mogelijk van dienst te zijn, vragen we je tijdens de aanvraag een tekening te uploaden van jouw tuin. Bekijk hier direct waar de tekening aan moet voldoen. Start vervolgens eenvoudig jouw aanvraag en ontvang een eerste reactie binnen 1 werkdag & offerte + tekening binnen 10 werkdagen.


Weten hoe de aanvraag werkt?

Stap 5

Stap 5: Beregening aanleggen

In deze video laten we zien hoe de aanleg van beregening in zijn werk gaat.

Naar stap 6

Versnel jouw aanvraag met een goede tuintekening

Om je zo goed en zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je een tekening te uploaden van jouw tuin. Dit doe je tijdens het aanvragen van een beregeningsplan. Belangrijk is dat deze tekening voldoet aan een aantal minimale eisen, zoals genoemd in het formulier:

 • Afmetingen van jouw tuin, goed op schaal en in verhouding
 • Duidelijke weergave van jouw huis, paden, schuur, terras of vijver
 • Soort beplanting en de hoogte (boom, plant, gazon)
 • Hoogteverschillen in jouw tuin
 • Ligging tuin t.o.v. de zon (schaduwzijdes)
 • Geef aan waar de watertoevoer zich bevindt (bron)

Het allerbelangrijkst hierbij is dat de tekening op schaal is (in verhouding). Om dit te verduidelijken vind je hieronder een voorbeeld van een goede en een slechte tekening. Klik op de tekening voor een grotere afbeelding.

Korte toelichting: Hierboven staat een perfecte tekening, alles is duidelijk aan deze tekening. Tevens is de schaalbalk vermeld op de tekening. Hiermee kunnen we de tekening op maat in ons systeem zetten. Als opmerking werd bij deze tekening vermeld dat de tegels in de tuin 60 x 60 cm zijn.
Twijfel je of de tekening voldoet aan de vooraarden? Geen zorgen, upload de tekening en wij kijken met je mee!

Tuin beregeningsplan maken

Het maken van een beregeningsplan vereist specifieke kennis en ervaring. Het zelf maken van een beregeningsplan is om verschillende redenen niet aan te raden. Om droge of natte plekken te voorkomen moet je zorgen voor de juiste verdeling van sproeiers en sectoren. Hiermee zorg je voor de meest optimale overlap. Denk hierbij aan de juiste verdeling van sproeiers en sectoren. Twee sproeiers die elkaar net raken heeft te weinig overlap. Dan is een extra sproeier die in tegengestelde richting sproeit noodzakelijk. Maar ook de vorm van het gazon, zon/schaduw, de hoeveelheid borders en type beplanting heeft invloed op het ontwerp en de keuze voor materialen. Onze waterspecialisten zijn opgeleid om een beregeningsplan op maat te maken.

Wanneer je ons een tuinontwerp stuurt, met jouw wensen en budget maken we een gratis ontwerp voor een sproeisysteem. Waarbij we rekening houden met een juiste verdeling van de sectoren, waar sproeiers moeten komen en welke pomp we adviseren. Ook ontvang je een overzicht met materialen voor de aanleg en de juiste sproeimondjes. Zo weet je zeker dat jouw beregeningsinstallatie doet wat hij moet doen.

Doe het zelf beregening

Zelf een beregeningsinstallatie aanleggen is voor tuinen die veel borders en/of hagen bevatten niet aan te bevelen. Het op de juiste manier aanleggen is minstens zo belangrijk als het ontwerp zelf. Wat we vaak zien is dat sproeiers te ver uit elkaar worden gezet. Of dat er gekozen is voor materialen van lage kwaliteit met kans op niet functionerende kleppen of lekkende leidingen. Met een goed tuinontwerp en de juiste aanleg voorkom je dit. De aanleg zelf wordt doorgaans door hoveniers gedaan. Zo ben je verzekerd van een goed werkend systeem. Zij kunnen ook het onderhoud van de beregeningsinstallatie uitvoeren.
Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.