0
Basis beregeningssets

Basis beregeningssets

Een basis beregeningsset bestaat uit alle onderdelen die nodig zijn voor een eenvoudige bovengrondse of ondergrondse beregeningsinstallatie. Een beregeningsinstallatie is geschikt voor het besproeien en beregenen van de tuin.

Let op!
Wanneer u een installatie met verschillende (afhankelijke) groepen wilt installeren kunt u het beste contact opnemen met één van onze vestigingen. We geven u graag persoonlijk advies zodat de beregening optimaal is ingericht voor uw tuin. Klik hier voor meer informatie over het aanleggen van tuinberegening.

De twee belangrijkste zaken van een basis beregeningsset zijn de pomp en de sproeier(s). De rest van de onderdelen zorgen ervoor dat deze twee met elkaar in verbinding staan en de volledige installatie naar behoren kan draaien.

De beregeningspomp is een waterpomp waarmee u water uit een bron, kanaal, meer of sloot kunt ophalen. Vervolgens wordt er druk gecreëerd zodat uw tuin of gazon besproeid kan worden met het opgehaalde water. Een beregeningspomp bestaat uit pompwaaiers die er voor zorgen dat het water onder bepaalde druk uit de pomp wordt geperst. Dit water kan door middel van slangen naar de sproeier worden gepompt, die er op zijn beurt voor zorgt dat uw grond wordt beregend. De beregeningspomp is een zelfaanzuigende pomp, wat betekent dat de pomp zelf het water vanuit de bron aanzuigt.

De sproeiers van de beregeningsset zijn geschikt voor beregening van een gazon of borders. De reikwijdte van de sproeiers is erg belangrijk. De sets bevatten sproeiers welke individueel zijn in te stellen in een bepaalde hoek. We noemen dat sproeibereik. Op sommige plaatsen is sproeien niet effectief. Bijvoorbeeld in het geval van dichte beplanting, daarvoor wordt een druppelslang gebruikt. Een druppelslang geeft het water druppel voor druppel af, rechtstreeks bij de plantenwortels.

Beregening keuzehulp

De basis beregeningssets zijn onderverdeeld in bovengrondse en ondergrondse beregeningssets.

De beregeningsset met de druppelslang is geschikt voor (kleine) tuinen waar voornamelijk borders aanwezig zijn. De beregeningssets met 2, 3 en 4 sproeiers zijn geschikt voor tuinen met een groter oppervlak met voornamelijk gras. Afhankelijk van de grootte van de tuin kan er gekozen worden voor een set met 2, 3 of 4 sproeiers. 

Afhankelijk van de grootte van de tuin kan er voor een beregeningsset met 4 of 6 sproeiers gekozen worden. De beregeningsset met 4 sproeiers is geschikt voor een tuin met een kleiner oppervlak met voornamelijk gras bijvoorbeeld met afmeting 5x5 meter. De beregeningsset met 6 sproeiers 6x12 meter is geschikt voor tuinen met een klein tot gemiddeld oppervlak met voornamelijk gras bijvoorbeeld met afmeting 6x12 meter. Tot slot is er een beregeningsset met 6 sproeiers 10x20, geschikt voor een tuin met een gemiddeld tot groot oppervlak met voornamelijk gras en een totale afmeting van bijvoorbeeld 10x20 meter.

Toch een beregeningsinstallatie nodig?

Voldoen onze basissets niet aan uw eisen omdat uw tuin te groot of complex is? Dan maken we graag een plan voor een beregeningsinstallatie op maat voor u. Vraag een beregeningsplan op maat aan!

Vraag onze specialisten

Heeft u vragen over artikelen of diensten of kunt u ondersteuning gebruiken bij uw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen u graag met een passende oplossing.

Live Chat

Stel direct uw vraag aan één van onze specialisten. Op werkdagen van 08:00 - 17:00 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan uw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 17:00 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met u op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Wildkamp maakt gebruik van cookies