0
Basis beregeningssets

Basis beregeningssets

Een basis beregeningsset bestaat uit alle onderdelen die nodig zijn voor een eenvoudige bovengrondse beregeningsinstallatie. Een beregeningsinstallatie is geschikt voor het besproeien en beregenen van de tuin.

Let op!
Wanneer u een ondergrondse installatie of een installatie met verschillende groepen wilt installeren dan kunt u het beste contact opnemen met één van onze vestigingen. Hierbij wordt vaak persoonlijk advies gegeven en is dit ook aan te raden omdat een beregening wel iets is wat in één keer goed moet gaan. Klik hier voor meer informatie over het aanleggen van tuinberegening.

De twee belangrijkste zaken van een basis beregeningsset zijn de pomp en de sproeier(s). De rest van de onderdelen zorgen er voor dat deze twee met elkaar in verbinding staan en de volledige installatie naar behoren kan draaien.

De beregeningspomp is een waterpomp waarmee u water kunt ophalen uit een bron, kanaal, meer of sloot en vervolgens hoge druk creëert om uw tuin of stukken land mee te besproeien. Een beregeningspomp bestaat uit pompwaaiers die er voor zorgen dat het water onder bepaalde druk uit de pomp wordt geperst. Dit water kan door middel van slangen naar de sproeier worden gepompt, die er op zijn beurt voor zorgt dat uw grond wordt beregend. De beregeningspomp is een zelfaanzuigende pomp, wat betekent dat de pomp zelf het water vanuit de bron aanzuigt.

De sproeiers van de beregeningsset zijn geschikt voor beregening van een gazon of borders. De reikwijdte van de sproeiers is erg belangrijk. De sproeiers uit de sets zijn sectorsproeiers, welke in te stellen zijn in een bepaalde hoek. We noemen dat sproeibereik. Op sommige plaatsen is sproeien niet effectief. Bijvoorbeeld bij dichte beplanting. Daarvoor wordt een druppelslang gebruikt. Druppelslang geeft het water druppel voor druppel af, rechtstreeks bij de plantenwortels.

De basissets zijn onderverdeeld in een druppelslangset en een beregeningsset met twee, drie of vier sproeiers.

Beregeningsset druppelslang
Druppelslangset
Beregeningsset 2 sproeiers
Set met 2 sproeiers
Beregeningsset 3 sproeiers
Set met 3 sproeiers
Beregeningsset 4 sproeiers
Set met 4 sproeiers

Toch advies nodig? Vraag een beregeningsplan op maat aan!

Vraag onze specialisten

Heeft u vragen over artikelen of diensten of kunt u ondersteuning gebruiken bij uw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen u graag met een passende oplossing.

Live Chat

Stel direct uw vraag aan één van onze specialisten. Op werkdagen van 08:00 - 17:00 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan uw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 17:00 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met u op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Wildkamp maakt gebruik van cookies