0
Rawinso

Rawinso

Regenwater afkoppelen, infiltreren en hergebruiken. Lange perioden van droogte en hittegolven komen steeds vaker voor. Stortbuien met veel water zorgen voor overlast. Al dat regenwater, daar moeten én kunnen we iets mee. Regenwater afkoppelen van het riool, infiltreren en hergebruiken kan eenvoudig met Rawinso.

Rawinso afkoppelset inclusief WOP

De regenwater afkoppelset inclusief WOP van Rawinso zorgt voor een slimme en duurzame manier van afkoppelen. Afkoppelen van regenwater zorgt ervoor dat het riool minder belast wordt, maar ook het grondwaterpeil in bijvoorbeeld de tuin beter behouden blijft.
Het unieke design van de WOP is heel eenvoudig te plaatsen in een bestaande regenwater afvoerbuis en zorgt voor effectieve afkoppeling van regenwater. De WOP is onderdeel van de afkoppelset waarmee eenvoudig, betaalbaar en probleemloos afgekoppeld kan worden.

De voordelen van de afkoppelset:
  • Efficiënt en slim gebruik regenwater
  • Een duurzame tuin
  • Eenvoudig te combineren met andere regenwater oplossingen zoals een infiltratiekrat, regenton etc.
  • Schoon regenwater komt niet in het riool, maar wordt gebruikt in uw eigen omgeving
  • Voorkomt stankoverlast
Rawinsoafkoppelset
 

Regenwater afkoppelen

Regenwater dat op en rondom een huis valt wordt afgevoerd naar het riool. Door regenwater af te koppelen gaat het regenwater niet langer naar het riool, maar kan het behouden worden op eigen terrein. Het riool wordt op deze manier minder belast. Dit is belangrijk omdat het door klimaatverandering vaker en heviger regent, hierdoor neemt het risico op overbelasting van het riool toe.
Uiteraard moet het regenwater na afkoppeling wel op een goede manier afgevoerd worden, zodat er geen wateroverlast ontstaat. Rawinso beidt verschillende oplossingen om het regenwater op te vangen en te infiltreren.

Rawinso

Regenwater infiltreren

Infiltreren is het langzaam verspreiden van regenwater in de grond. Hierdoor ontstaat minder wateroverlast, ook is het beter voor de tuin. Infiltreren kan op verschillende manier:
  • Bovengronds, door verharde oppervlakte rondom een huis zo veel mogelijk te beperken. Dit kan door bijvoorbeeld gras, planten of grind te plaatsen als alternatief.
  • Ondergronds, met een infiltratiesysteem. Dit kan met infiltratiebuizen en infiltratiekratten.
Bij het aanleggen van een infiltratiesysteem is het belangrijk dat precies duidelijk is hoeveel bergingscapaciteit er nodig is. Dit is in iedere situatie anders. Welke oplossing het beste past bij een specifieke situatie? Dit is afhankelijk van de grondwaterstand, de waterdoorlatendheid van de grond, het dak- of tuinoppervlak dat en de hoeveelheid neerslag. Starten met infiltreren? Bekijk de afbeelding hiernaast.

Regenwater hergebruiken

Rondom een huis kun je regenwater goed hergebruiken. Gebruik het bijvoorbeeld om de tuin te sproeien, de auto te wassen of het doorspoelen van de wc. Het meest eenvoudig is een regenton te plaatsen. Groter aanpakken? Rawinso kan oplossingen op maat ontwikkelen. Denk hierbij aan een zuiveringssysteem, opslagsysteem en pompinstallatie. Rawinso helpt graag bij het samenstellen van een systeem op maat.

Rawinso heeft de volledige productie van Ubbink bakgoten overgenomen. Polyester dakgoten van Ubbink zijn kwaliteitsproducten en hebben een zeer lange levensduur van 30 jaar. De polyester bakgoot van Ubbink is gemaakt van glasvezelversterkte polyester. Tot slot is de Ubbink bakgoot voorzien van een KOMO keurmerk. Rawinso bakgoten is dus de nieuwe naam voor alle Ubbink bakgoten. Bekijk het volledige assortiment Rawinso bakgoten (voorheen Ubbink bakgoten)
 

Brochure & gratis douchecoach

Gebruik ook (regen)water slim; afkoppelen, infiltreren en hergebruiken kan met de systemen van Rawinso. Vraag nu een brochure aan en ontdek de mogelijkheden van Rawinso! Bij de brochure ontvangt u nu tijdelijk een douchecoach, waarmee u tijd én water kunt besparen!
Rawinsobrochure

Wat is Rawinso?