0
Rawinso

Rawinso

Regenwater afkoppelen, infiltreren en hergebruiken. Lange perioden van droogte en hittegolven komen steeds vaker voor. Stortbuien met veel water zorgen voor overlast. Al dat regenwater, daar moeten én kunnen we iets mee. Regenwater afkoppelen van het riool, infiltreren en hergebruiken kan eenvoudig met Rawinso.

Regenwater afkoppelen

Regenwater dat op en rondom een huis valt wordt afgevoerd naar het riool. Door regenwater af te koppelen gaat het regenwater niet langer naar het riool, maar kan het behouden worden op eigen terrein. Het riool wordt op deze manier minder belast. Dit is belangrijk omdat het door klimaatverandering vaker en heviger regent, hierdoor neemt het risico op overbelasting van het riool toe.
Uiteraard moet het regenwater na afkoppeling wel op een goede manier afgevoerd worden, zodat er geen wateroverlast ontstaat. Rawinso beidt verschillende oplossingen om het regenwater op te vangen en te infiltreren.

Rawinso

Regenwater infiltreren

Infiltreren is het langzaam verspreiden van regenwater in de grond. Hierdoor ontstaat minder wateroverlast, ook is het beter voor de tuin. Infiltreren kan op verschillende manier:
  • Bovengronds, door verharde oppervlakte rondom een huis zo veel mogelijk te beperken. Dit kan door bijvoorbeeld gras, planten of grind te plaatsen als alternatief.
  • Ondergronds, met een infiltratiesysteem. Dit kan met infiltratiebuizen en infiltratiekratten.
Bij het aanleggen van een infiltratiesysteem is het belangrijk dat precies duidelijk is hoeveel bergingscapaciteit er nodig is. Dit is in iedere situatie anders. Welke oplossing het beste past bij een specifieke situatie? Dit is afhankelijk van de grondwaterstand, de waterdoorlatendheid van de grond, het dak- of tuinoppervlak dat en de hoeveelheid neerslag. Starten met infiltreren? Bekijk de afbeelding hiernaast.

Regenwater hergebruiken

Rondom een huis kun je regenwater goed hergebruiken. Gebruik het bijvoorbeeld om de tuin te sproeien, de auto te wassen of het doorspoelen van de wc. Het meest eenvoudig is een regenton te plaatsen. Groter aanpakken? Rawinso kan oplossingen op maat ontwikkelen. Denk hierbij aan een zuiveringssysteem, opslagsysteem en pompinstallatie. Rawinso helpt graag bij het samenstellen van een systeem op maat.

Rawinso heeft de volledige productie van Ubbink bakgoten overgenomen. Polyester dakgoten van Ubbink zijn kwaliteitsproducten en hebben een zeer lange levensduur van 30 jaar. De polyester bakgoot van Ubbink is gemaakt van glasvezelversterkte polyester. Tot slot is de Ubbink bakgoot voorzien van een KOMO keurmerk. Rawinso bakgoten is dus de nieuwe naam voor alle Ubbink bakgoten. Bekijk het volledige assortiment Rawinso bakgoten (voorheen Ubbink bakgoten)
 

Wat is Rawinso?


    
Wildkamp maakt gebruik van cookies