0
Watermeterputten op maat

Watermeterputten op maat gemaakt

Wildkamp maakt verschillende soorten watermeterputten. Watermeterputten zijn ervoor gemaakt om eenvoudig waterstanden af te kunnen lezen in lange leidingsystemen en worden vaak ingegraven bij de erfgrens. Deze oplossing wordt veel toegepast op campings en bungalowparken. Belangrijk is dat de waterputten vorstvrij zijn en waterdicht, om schade aan de waterleiding te voorkomen.

Door vakantieparken worden steeds meer recreatiewoningen per put geschakeld. Het kost veel tijd om deze watermeters verspreid over het hele park uit te lezen. Daarvoor hebben we een oplossing bedacht: Een watermeterput die ruimte biedt aan meerdere watermeters. Zodat je op 1 centrale plek het verbruik kunt aflezen. Dit levert veel tijdbesparing op en onderhoud!

De watermeterputten geschikt t/m 10 watermeters zijn een eigen ontwerp waarbij flexibiliteit en kwaliteit de belangrijkste voorwaarden zijn. HIeronder vind je een aantal varianten die wij in ons assortiment aanbieden. Je vindt alle watermeterputten in deze productgroep. Andere varianten watermeterputten van 1-10 watermeters zijn uiteraard maakbaar op aanvraag. 

PVC watermeterputten

Deze robuuste, waterdichte, pvc watermeterput zonder watermeter is voorzien van een controleerbare keerklep. De put is voorzien van een pvc deksel. Het deksel zorgt er voor dat de put vorstvrij is. De draadfittingen in deze watermeterput zijn van messing. Doordat alle aansluitingen buiten de put geplaatst zijn hoeven er geen aansluitwerkzaamheden in de watermeterput uitgevoerd te worden. Dit bespaart op installatiekosten. Deze uitvoering is ook beschikbaar met watermeter. 

PE watermeterputten met 5 of 10 watermeters

Deze robuuste, waterdichte, pe watermeterput is voorzien van 5 t/m 10 Kiwa gekeurde watermeters. Per watermeter is een Kiwa gekeurde kogelkraan, controleerbare keerklep, en Kiwa gekeurde hoofdafsluiter geïnstalleerd. De put is voorzien van een pe deksel welke door middel van 2 sloten afsluitbaar is. Het deksel zorgt er voor dat de put vorstvrij is. De draadfittingen in deze watermeterput zijn van messing.

Deze Kiwa gekeurde watermeter is uitgevoerd met een 5-rollentelwerk en is geschikt voor maximaal 3 m3/uur. Doordat het een meerstraal-natloper watermeter is treden er geen wrijvingsverliezen op tussen de vleugelrad as en het telwerk omdat ze rechtstreeks met elkaar in contact staan. Het voordeel hiervan is dat de meter ook bij lage debieten zeer nauwkeurig meet.

De aanvoerleiding is voorzien van 1” buitendraad aansluiting. De afvoerleidingen hebben een ½” buitendraad aansluiting. Doordat alle aansluitingen buiten de put geplaatst zijn hoeven er geen aansluitwerkzaamheden in de watermeterput uitgevoerd te worden. Dit bespaart op installatiekosten.

Kwaliteit en vakmanschap

Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring in het vervaardigen van watermeterputten. En hebben ook de kennis over de kwaliteit waaraan een eindproduct moet voldoen en hoe je die controleert en borgt. We hebben faciliteiten om naast technische inspecties de installaties na assemblage te testen. Hoge precisie manometers zorgen voor nauwkeurige productmetingen en kunnen drukvallen over langere tijdsperiodes opsporen. Zo staan we garant voor het beste resultaat. 

Snelle levertijden

Door onze unieke samenwerking met toeleveranciers, hebben we een hoge productvoorraad waar we rechtstreeks uit kunnen putten. Hierdoor zijn wij in staat jouw watermeterput(ten) op tijd te leveren waardoor jouw project strak op schema blijft.

Maatwerkaanvraag

Speciale bewerkingen, zoals afwijkende aansluitingen? Geen probleem. Wij helpen je verder. Kom langs in één van onze vestigingen of vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

Maatwerk aanvragen?

Voldoet een standaard oplossing niet aan jouw wensen? Er is veel mogelijk in de vorm van maatwerk! Vul jouw maatwerk wens hieronder in en onze specialisten nemen contact met je op om te bespreken wat er mogelijk is.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.