0
Vetafscheiders

Vetafscheiders

Wildkamp levert vetafscheiders van HDPE en beton. Een vetafscheider werkt volgens het zwaartekrachtprincipe (verschil in soortelijk gewicht tussen water en vet). Dit houdt in dat zware stoffen in het rioolwater (slib, modder) naar de bodem zinken, terwijl lichte stoffen (bijv. dierlijke oliën en vetten) in de vetafscheider stijgen.

De capaciteit van de vetafscheiders in ons assortiment varieert van 0,3 t/m 15 liter per seconde. Onze vetafscheiders kunnen geleverd worden met klasse A (beloopbaar, belasting tot 15 kN), met klasse B deksel (voor een lichte verkeersklasse belasting van 125 kN) of met een klasse D deksel (voor een zware verkeersklasse belasting van 400 kN).

Een overzicht van alle vetafscheiders vindt u hier. Heeft u meer informatie nodig? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Werking vetafscheider

Het verhoudend afvalwater wordt via de inlaat onder vrij verval in de afscheider gevoerd. De inlaatkamer vertraagt de waterstroom en zorgt voor een gelijkmatige doorstroming van de put (1). In deze rustige stroming van inlaat naar uitlaat zal het slib bezinken en in de slibvangzone onderin de put een sliblaag vormen (2). De lichte oliën en vetten zullen opdrijven en aan het wateroppervlak een drijflaag vormen (van het water afscheiden). Het gezuiverde water verlaat tenslotte door een uitlaatkamer onderin de put via de uitlaat de afscheider (3). 


Vetafscheiders 1     Vetafscheiders 2     Vetafscheiders 3

Voor ons volledige assortiment kijkt u op www.wildkamp.nl/assortiment. Mist u iets ins ons aanbod? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier!

Informatie aanvragen

N.B.: Wanneer u deze pagina ingelogd bezoekt, zijn de velden van het contactformulier alvast voor u ingevuld.