0
Vetafscheiders

Vetafscheiders berekening & advies

Op zoek naar advies over vetafscheiders of een vetafscheider op maat? Wildkamp levert vetafscheiders van HDPE en beton die voldoen aan de wettelijke norm conform EN 1825. Een vetafscheider wordt gebruikt bij bedrijven waar vethoudend afvalwater ontstaat. Het werkt volgens het zwaartekrachtprincipe, het verschil in soortelijk gewicht tussen water en vet. Dit houdt in dat zware stoffen in het rioolwater zoals slib, modder naar de bodem zinken, terwijl lichte stoffen (bijv. dierlijke oliën en vetten) in de vetafscheider stijgen.

Welke vetafscheider heb ik nodig?

De capaciteit van de vetafscheiders in ons assortiment varieert van 0,3 t/m 15 liter per seconde. Onze vetafscheiders kunnen geleverd worden met klasse A (beloopbaar, belasting tot 15 kN), met klasse B deksel (voor een lichte verkeersklasse belasting van 125 kN) of met een klasse D deksel (voor een zware verkeersklasse belasting van 400 kN).

We hebben een ruim assortiment aan vetafscheiders. Een overzicht van alle vetafscheiders vind je hier. Niet elke vetafscheider is voor elke situatie geschikt. Voor een goede werking van de vetafscheider moet er rekening gehouden worden met de aanwezige keukenapparatuur zoals spoelbakken, vaatwassers, tappunten, kookketels etc. Op basis daarvan wordt er een capaciteitsberekening uitgevoerd.

Onze kenners kunnen deze berekening voor je uitvoeren en jou adviseren welke vetafscheider het meest geschikt is in jouw situatie. 

Kom langs in één van onze vestigingen of vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Ga naar ons Kenniscentrum voor meer informatie over afscheiders en de werking. 

Maatwerk aanvragen?

Voldoet een standaard oplossing niet aan jouw wensen? Er is veel mogelijk in de vorm van maatwerk! Vul jouw maatwerk wens hieronder in en onze specialisten nemen contact met je op om te bespreken wat er mogelijk is.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.