0
Coalescentieafscheider

Coalescentieafscheider

Op zoek naar advies over coalescentieafscheider, slibvangputten of olie & benzineafscheiders? Wildkamp levert coalescentieafscheider / olie & benzineafscheiders van HDPE en beton die voldoen aan de wettelijke norm confrom NEN-EN858. 

Coalescentieafscheiders, olie & benzineafscheiders of slibvangputten worden vaak toegepast bij tankstations, wasplaatsen, autobedrijven, garages en parkeerterreinen waar minerale vloeistoffen vrijkomen. Het werkt volgens het zwaartekrachtprincipe, het verschil in soortelijk gewicht tussen water en vet. Dit houdt in dat zware stoffen in het rioolwater zoals slib, modder naar de bodem zinken, terwijl lichte stoffen (bijv. dierlijke oliën en vetten) in de vetafscheider stijgen.

Welke coalescentieafscheider heb ik nodig?

We hebben een ruim assortiment aan coalescentieafscheiders. Niet elke coalescentieafscheider is voor elke situatie geschikt. De keuze voor het type coalescentieafscheider is afhankelijk van een aantal factoren zoals de tappunten en de lozing van het hemelwaterafvoer, waar de coalescentieafscheider geplaatst wordt, en de eventuele belasting van verkeer. Daarnaast is het van belang om te inventariseren hoeveel instrumenten of installaties worden aangesloten op de coalescentieafscheider en waar de lozing plaatsvindt. Dit is nodig om de capaciteit te berekenen. Wij adviseren jou hier graag in. 

Onze kenners kunnen deze berekening voor je uitvoeren en jou adviseren welke coalescentieafscheider het meest geschikt is in jouw situatie. Kom langs in één van onze vestigingen of vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Een overzicht van alle coalescentieafscheider vind je hier.

Werking coalescentieafscheider 

Het verhoudend afvalwater wordt via de inlaat onder vrij verval in de afscheider gevoerd. De inlaatkamer vertraagt de waterstroom en zorgt voor een gelijkmatige doorstroming van de put (1). In deze rustige stroming van inlaat naar uitlaat zal het slib bezinken en in de slibvangzone onderin de put een sliblaag vormen (2). De olie en benzine zullen opdrijven en aan het wateroppervlak een drijflaag vormen (van het water afscheiden). Het gezuiverde water verlaat tenslotte door een uitlaatkamer onderin de put via de uitlaat de afscheider (3). 

Vetafscheiders 1     Vetafscheiders 2     Vetafscheiders 3

Maatwerk aanvragen?

Voldoet een standaard oplossing niet aan jouw wensen? Er is veel mogelijk in de vorm van maatwerk! Vul jouw maatwerk wens hieronder in en onze specialisten nemen contact met je op om te bespreken wat er mogelijk is.

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.