0
Case | Beringerzand

Case | Nieuwe infra voor winterharde accommodaties bij camping Beringerzand

Al sinds 1904 wordt er volop gerecreëerd in Beringerzand (Noord-Limburg). Wat ooit diende als retraiteoord voor paters, is uitgegroeid tot een 23 hectare grote familiecamping. Sinds 2019 wordt de camping beheerd door de broers Onno en Marc Ludin.
Waterrijk Zwembadtechniek Elk lid van de Ludin-familie draagt bij aan het bedrijf en de familie doet alles in eigen beheer: van marketing en horeca tot groenvoorziening en techniek. Onno: “Dit betekent dat we naast een zorgvuldige planning een leverancier in de buurt nodig hebben. Het uitgebreide assortiment en de ruime voorraad van de leverancier is dan van groot belang. Voor ons is Wildkamp Beringe als technische partner daarom een uitstekende keuze.” Voor de nieuwe glamping tenten in het topsegment haalt Onno de riolering, watertoevoer, persmaterialen en kabels bij Wildkamp. Onno: "Voor onze renovatie- en nieuwbouwprojecten nemen we alle installatiematerialen, zoals leidingen, fittingen en kabels af bij Wildkamp. Recentelijk hebben we ook de buitenverlichting vervangen door LED-straatverlichting. Naast energiebesparing zijn de armaturen zelf een stuk fraaier."

Comfort en luxe

De nieuwe generatie kampeerder is steeds meer op zoek naar comfort en luxe, dit maakt aanpassingen in het aanbod verhuuraccommodaties noodzakelijk. “Het sleutelwoord is differentiatie. Ons aanbod varieert van glamping zonder sanitair tot uiterst luxe verblijven met airconditioning, open haard, BBQ, vloerverwarming en televisie. De trend wijst ook op een toename van samengestelde (grotere) gezinnen, wat de reden is dat al onze accommodaties geschikt zijn voor minimaal 6 personen”, zegt Onno.

Beringerzand wil 365 dagen per jaar open zijn. Hier haken ze al op in door binnenactiviteiten in de vorm van een overdekte speeltuin en binnenzwembad aan te bieden. Op dit moment is het technische team van Onno en Marc druk met het realiseren van winterharde accommodaties waarbij gebruik wordt gemaakt van Wildkamp installatiematerialen en leidingwerk. “Op deze manier kunnen gasten ook als het kouder wordt het seizoen verlengen. Onze glamping tenten zijn bijvoorbeeld uitgerust met vloerverwarming en airco. De Finse kota’s zijn voorzien van centrale open haard en BBQ. Zo krijgt luxe kamperen een extra dimensie.”

Verduurzaming

De camping bevindt zich op de juiste koers wat betreft duurzaamheid, waarbij ze zich conformeren aan de normen en certificering van het Greenkey-keurmerk. De ambitie is om het Greenkey Gold-niveau te bereiken. “Het zwembadwater wordt verwarmd met behulp van zonnepanelen en warmtepompen, en de verlichting is aangepast naar energiezuinige LED.” Met betrekking tot het hergebruik van grijs- en regenwater zegt Onno: "In het hoogseizoen verbruiken we meer dan 130 kuub water per dag. Het is dus zeker de moeite waard om dit verder te onderzoeken."

Besparen op energie met 900 kuub houtsnippers

Met als doel vermindering van energiekosten, maakt Beringerzand gebruik van verwarming via houtsnippers afkomstig van snoeihout uit het park. Onno: “Om dit mogelijk te maken, hebben we geïnvesteerd in een snipperinstallatie die jaarlijks 900 kuub houtsnippers verbruikt. Op deze installatie is een ketel aangesloten met Wildkamp materialen zoals voorgeïsoleerde leidingen, fittingen en kabels.”

Beregeningsinstallatie

Gedurende de droge zomers van de afgelopen jaren ondervindt Beringerzand problemen met gele, stoffige kampeervelden. Hoewel de gasten begrip tonen, is deze situatie niet ideaal. "We beschikken over voldoende bronnen met losse sproeiers voor beregening, maar we zien dat gasten zelf hun velden besproeien, waardoor naastgelegen tenten en accommodaties waterschade oplopen. Om dit te voorkomen, zijn we van plan dit seizoen een beregeningsysteem aan te leggen." Deze installatie gaat bestaan uit vaste sproeiers aangesloten op de bronnen. “Door middel van een testveld is berekend hoeveel sproeiers nodig zijn om voldoende overlap te creëren zonder schade aan accommodaties door verkeerd gebruik”, besluit Onno.

Advies nodig over de materialen die nodig zijn voor beregening van kampeervelden of inframaterialen voor winterharde accommodaties? Stap eens binnen bij een van onze 45 vestigingen. Onze collega's daar vertellen jou graag meer over de mogelijkheden. Of neem nu direct contact op met onze klantenservice.

Beringerzand  Beringerzand     Beringerzand      Beringerzand  Beringerzand  Beringerzand  Beringerzand 

Vraag onze kenners

Heb je vragen over artikelen of diensten of kun je ondersteuning gebruiken bij jouw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. We staan graag voor je klaar om je te helpen. Samen komen we verder!

Live Chat

Stel direct jouw vraag aan één van onze kenners. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan jouw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met je op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.