0
Klantinterview: Gemeente Groningen

Rawinso boombeluchting bij gemeente Groningen

Veel gemeenten in Nederland zijn aan het vergroenen en zetten dan ook vol in op het aanplanten van bomen in stedelijke gebieden. Dit groen kan helpen bij het creëren van meer ruimte voor natuur in de stad, het zorgen voor buffering van stortbuien en het bieden van koele plekken tijdens hittegolven.

Ook gemeente Groningen heeft verschillende projecten op de planning voor boomgroeiplaatsen in de stad. Niet helemaal tevreden met het oorspronkelijke boombeluchting systeem kwam het verzoek bij Wildkamp voor een oplossing. Wildkamp heeft vervolgens een innovatief systeem bedacht dat een lange levensduur heeft, snel te installeren is en nagenoeg geen onderhoud en vervanging nodig heeft.

Aanleiding
Een boom groeit het best in een bosrijke omgeving. De uitdaging zit in het nabootsen van dit proces in een stedelijk gebied. Dat is vrij lastig, zo erkent Edwin Arends, technisch specialist Bomen van de gemeente Groningen. “We zijn al jaren aan het onderzoeken wat hiervoor de beste methode is. We waren niet helemaal tevreden over de huidige boom beluchting methode. Door het flexibele materiaal en de maatvoering is de buis niet makkelijk te koppelen. En we merkten dat tijdens het aanstampen de buis sneller schade opliep. Juist het aanstampen en verdichten van granulaat is belangrijk om verzakkingen te voorkomen.”

Oplossing
Gemeente Groningen is vervolgens op zoek gegaan naar een type buis die tegen een stootje kan en kwam bij Wildkamp uit. “Wildkamp heeft het systeem doorontwikkeld met als resultaat een sterke pvc-buis met een standaardmaat waar alle hulpstukken op passen. Dit maakt dat de aanleg minder bewerkelijk is en dus een stuk sneller gaat. Ook kan het granulaat steviger worden aangestampt zonder dat de buis schade oploopt. Hierdoor ontstaan er geen verzakkingen en is er voldoende draagkracht voor de aanleg van een rijbaan.” 

Uitgebreid getest
Van tevoren is de Rawinso boombeluchtingsbuis uitgebreid getest door de granulaatleverancier. Door middel van een stamperproef werd getest op draagkracht en er werd een zuurstofmeting uitgevoerd. Van beide testen zijn de resultaten uitstekend.

“Dat was voor ons de bevestiging dat dit de beste oplossing is voor dit moment. De meest ideale situatie blijft natuurlijk een bomenrij in een groene omgeving. Soms is dat gewoonweg niet mogelijk. Dan is deze boombeluchtingsbuis de beste oplossing die op dit moment te verkrijgen is.” 

Ben je bezig met een boomgroeiplaats en wil je meer weten over de Rawinso boombeluchtingsbuis? Onze kenners informeren jou graag. Kom langs bij een van onze vestigingen of neem contact op met onze klantenservice. 

Boombeluchting gemeente Groningen

Rawinso boombeluchting bij gemeente Groningen

De aanleg van Rawinso boombeluchting bij vergroeningsprojecten van de gemeente Groningen.

Meer informatie

Vraag onze kenners

Heb je vragen over artikelen of diensten of kun je ondersteuning gebruiken bij jouw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. We staan graag voor je klaar om je te helpen. Samen komen we verder!

Live Chat

Stel direct jouw vraag aan één van onze kenners. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan jouw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met je op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.