0
Klantinterview: Hoeve Sonneclaer Fluitenberg

Case | uitbreiding infra Hoeve Sonneclaer Fluitenberg

''Ik was positief verrast over de technische deskundigheid die men in huis heeft.'' - Boerderijcamping Hoeve Sonneclaer in het Drentse Fluitenberg, gerund door familie Mul, is een typisch voorbeeld van verbrede landbouw. Een deel van de melk, afkomstig van de biologische melkveehouderij, wordt verwerkt tot ambachtelijk ijs. Hoeve Sonneclaer is aangesloten bij de kampeerformule FarmCamps. 

Referentie SonneclaerLevering & advies op maat door Wildkamp
Hoeve Sonneclaer investeerde de afgelopen jaren in luxe kamperen bij de boer. Als deelnemer aan de kampeerformule FarmCamps zijn nu in totaal 25 volledig uitgeruste safari- en lodgetenten geplaatst. Wildkamp leverde niet alleen de onderdelen voor de nutsvoorzieningen, maar adviseerde ook over de totale aanpak.

Uitbreiding kampeermogelijkheden
Een jaar nadat werd gestart met de aansluiting van 10 safaritenten op de bestaande voorzieningen, besloot de familie Mul in overleg met FarmCamps uit te breiden tot 20 tenten en de infrastructuur voor de nutsvoorzieningen goed aan te pakken. Familie Mul wilde af van de oliekachels en de chemische toiletten. Daarvoor moesten er riolering en gasleidingen worden aangelegd, evenals stromend water en nieuwe elektrische aansluitingen. Hierbij moest ook rekening worden gehouden met mogelijk verdere uitbreiding.

Om dit op de juiste wijze aan te pakken, is er aan Wildkamp Hoogeveen advies gevraagd. Een technisch specialist van Wildkamp heeft de situatie ter plaatse bekeken. Dit resulteerde in een offerte, inclusief technische specificaties en een onderbouwing met tekeningen voor de aanleg. "Zo wilden we aanvankelijk met aardgas verwarmen, maar dat bleek met de huidige kacheltechniek, waarbij een uitlaat nodig is, niet mogelijk in de tenten. Daarom stoken we nu met propaangas, maar bij de dikte van de leidingen is al rekening gehouden met de mogelijkheid om ooit aardgas te gebruiken", legt Mul uit. "Wildkamp heeft echt met ons meegedacht. Ook bij de uitvoering, waarvoor in overleg AWF Installatieservice uit Hoogeveen is ingeschakeld."

Positieve ervaring
Al met al heeft Mul, die het aantal tenten heeft uitgebreid met 5 lodges, een positief gevoel over de samenwerking met en ondersteuning van Wildkamp. "Gaandeweg het project zijn er altijd aanpassingen die je wilt. Dan deed men er alles aan om de materialen de volgende dag op het erf te krijgen. De communicatie is heel transparant en overzichtelijk. Samenvattend: goed, goedkoop en eigenlijk was ik positief verrast over de technische deskundigheid die men in huis heeft."

Vraag onze kenners

Heb je vragen over artikelen of diensten of kun je ondersteuning gebruiken bij jouw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. We staan graag voor je klaar om je te helpen. Samen komen we verder!

Live Chat

Stel direct jouw vraag aan één van onze kenners. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan jouw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met je op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.