0
Klantinterview: Zeus Beton Hardenberg

Klantinterview: Zeus Beton Hardenberg

Emissiearme vloer Zeus Beton vroeg maatwerk
"Meedenken in oplossingen is de kracht van ons beide"

Zeus Beton uit Hardenberg is groot gReferentie Zeus Betoneworden door de productie van gestandaardiseerde prefab betonelementen, maar de laatste jaren onderscheidt het bedrijf zich steeds vaker door ook maatwerk te leveren. Voor de, in eigen huis ontwikkelde, emissiearme AgriFloor type 2 vroeg het zelf om maatwerk. Samen met Wildkamp is een urinegatdoorvoer ontwikkeld.

Het maken van prefab betonnen poeren voor kassen, daar ligt eigenlijk de oorsprong van Zeus Beton bv. De betonfabrikant in Hardenberg produceert nog steeds funderingen voor kasconstructies die wereldwijd hun weg vinden in de glastuinbouw. Daarnaast is het bedrijf tegenwoordig actief als producent van prefab betonelementen voor de stallenbouw, de spoorwegen en grond-, weg- en waterbouw (GWW).

Stallenbouw
Vooral de laatste jaren is de agrarische sector een belangrijke afnemer voor Zeus Beton. Voor de stallenbouw worden onder andere traditionele roostervloeren, boxdekken, opstort vloerelementen en onderslagbalken vervaardigd. Van oudsher standaard prefab elementen, die meestal uit voorraad kunnen worden geleverd. "Voorraad is verkopen", aldus Patrick Moeken, verkoop buitendienst, die vooral actief is in de agrarische sector. "Dat is de kracht van Zeus Beton." Maar de laatste jaren onderscheidt de betonfabrikant zich steeds vaker met het tevens aanbieden van prefab maatwerkoplossingen. "We zullen niet gauw 'nee' zeggen. Met onze losse stortafdeling kunnen we inspelen op maatwerk dat de klant eist. Men herkent steeds vaker de voordelen van prefab: geen bewapening vlechten en bekisting plaatsen op het werk en wachten tot het beton is uitgehard, maar het element plaatsen en klaar."


Urinegatdoorvoer
Voor de ontwikkeling van de urinegatdoorvoer, klopte Zeus Beton aan bij vestiging Wildkamp Hardenberg. Dit leidde uiteindelijk tot een speciaal geproduceerde kunststof mof, die wordt meegestort in de vloer, waaraan de standaard buizen van 160 mm rond worden bevestigd. Moeken: "Wildkamp heeft uitstekend met ons meegedacht. Niet alleen over technische aspecten, maar ook over de prijstechnische haalbaarheid. Je kunt van alles maken, maar het moet wel concurrerend zijn." Een mestschuif zorgt ervoor dat de vaste mest naar een mestafstort wordt geschoven. Deze dagverse mest kan daardoor goed worden gebruikt voor mestscheiding of -raffinage, op dit moment een hot item in de veehouderij. De vlakke, geprofileerde vloer zorgt ervoor dat het oppervlak vochtig blijft en daardoor goed beloopbaar is. Bij plaatsing op een kelder is het rioolsysteem niet verplicht. Er wordt dan gebruikgemaakt van een emissiearme klep bij de urinegaten. Inmiddels zijn al drie proefstallen hiermee uitgevoerd en binnenkort starten de praktijkmetingen.

Vraag onze kenners

Heb je vragen over artikelen of diensten of kun je ondersteuning gebruiken bij jouw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. We staan graag voor je klaar om je te helpen. Samen komen we verder!

Live Chat

Stel direct jouw vraag aan één van onze kenners. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan jouw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met je op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.