0
Klantinterview: Julianatoren Apeldoorn

Klantinterview: Julianatoren Apeldoorn

Beleving staat voorop bij Julianatoren Apeldoorn
"In principe maken we hier alles zelf"

"Wie Apeldoorn zegt, denkt aan Paleis Het Loo, de AReferentie Julianatoren Apeldoornpenheul en Julianatoren. Drie trekpleisters van dagjesmensen, waarbij Julianatoren zich specifiek richt op families met kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 12 jaar. De afgelopen jaren heeft Julianatoren zich steeds meer toegelegd op entertainment. Via RTL Telekids zijn de avonturen van de mascottes, de muizen Jul & Julia, dagelijks via hun eigen tv-serie te volgen. Kinderen die het pretpark bezoeken, kunnen zich helemaal onderdompelen in de wereld van deze twee muizen.

Het is 'een klein beetje griezelig' in Julianatoren als we vlak voor de herfstvakantie het Apeldoornse pretpark bezoeken. Overal hangen 'spinnenwebben' en worden we aangestaard door flikkerende lichtjes die schuil gaan achter de holle ogen van de honderden pompoenen die in het park zijn te vinden. Deze herfst staat het park gedeeltelijk in het teken van Halloween. Inclusief strodoolhof, griezelspeurtocht en een speciale Halloweenshow met de tv-karakters Jul, Julia, Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin. En ook Dolfje Weerwolfje, bekend van de kinderboeken van Paul van Loon, geeft vrijwel dagelijks een voorstelling.

Uitkijktoren
Wat ooit begon als een uitkijktoren bij een restaurant, evolueerde in een eeuw tot een familiepretpark met meer dan 60 attracties. Maar het grootste verschil met enkele decennia geleden is dat de component beleving aan de pretparkformule is toegevoegd. Dit betekent werk aan de winkel voor Michel Alsemgeest, hoofd technische dienst bij Julianatoren, want continu moeten de decors mee veranderen met de thema's. Samen met collega Sander Jonker neemt hij ons mee in de wereld 'achter' het familiepretpark, waar op een drukke dag 150 personen, voor en achter de schermen, aan het werk zijn om alles in goede banen te leiden.

Onderhoud
De technische dienst, die uit 5 vaste personen bestaat, heeft met een breed scala aan werkzaamheden te maken. Van elektriciteit en sanitair, tot de complexe aansturing van tal van attracties. Het opheffen van storingen, maar ook het reguliere onderhoud, is in hun handen. Zo worden in de winterperiode standaard alle lagers vernieuwd van al het rijdend en draaiend materieel. Alsemgeest: "Waar we het meest trots op zijn? Als we een heel seizoen zonder grote storingen kunnen draaien omdat we het onderhoud goed op de rit hebben. Het feit dat we 'in het groen' zitten, zowel voor food als non-food, bij alle keurende instanties, geeft wel aan dat voorzieningen hier in het park up-to-date en veilig zijn. Ouders kunnen hier met een gerust hart met hun kinderen komen."

Jul en Julia op tv
De lancering van de tv-serie Jul en Julia, de twee muizen die zogenaamd boven in de Julianatoren wonen en al jaren de mascottes van het park zijn, bleek een schot in de roos. Samen met typetjes als de onhandige pretparkdirecteur Meneer Kaasgaaf en de lieve mevrouw Suikerspin, beleven zij de spannendste avonturen. Dit belevingsconcept, dat via een tv-serie en de Telekids app wordt doorgetrokken naar theatervoorstellingen in het pretpark, slaat aan. Hierbij wordt samengewerkt met Van Hoorne Entertainment. "Alles draait nu om beleving en alle onderdelen versterken elkaar op dit vlak", legt Alsemgeest uit. "De techniek achter de theatervoorstellingen, ook in de grote circustent met plaats voor 800 personen, houden we helemaal in eigen hand." Lachend: "Continu wordt een beroep gedaan op onze creativiteit."

Fysieke winkel
Regelmatig komen Jonker en Alsemgeest dan ook over de vloer bij het Wildkamp filiaal in Apeldoorn voor allerhande artikelen. Van pvc-pijpjes, met touw er doorheen, voor in de griezelgrot tot vezels om 'spinrag' van te maken. Maar ook serieuze zaken zoals een nieuwe pomp voor het waterorgel. Vaak wordt een beroep gedaan op de kennis van filiaalleider Rob Jansen en Anton Dijkhof. "Op hun advies leggen we straks in het park draingoten aan die tegen de zware belasting van heftrucks kunnen", geeft Jonker aan. Hij vindt het prettig dat er nu een filiaal in Apeldoorn is: "Daarvoor moesten we naar Terwolde. We hadden een 'boodschappenman' aan wie je opgaf wat je nodig had. Nu Wildkamp dichterbij zit, rijd je er zelf even snel naar toe. Je moet materialen zien om tot de juiste oplossingen te komen." Alsemgeest: "Vaak worden we op pad gestuurd met niet meer dan een idee. Dan helpt het als je door een winkel kunt struinen. Dat geeft ons inspiratie."

Profiel Julianatoren Apeldoorn
Julianatoren is een gezellig familiepretpark ten westen van Apeldoorn, met meer dan 60 attracties, dat zich richt op kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 12 jaar. Julianatoren dankt de naam aan de uit 1910 stammende toren, destijds als Belvédère bij een restaurant geplaatst, met de naam Prinses Juliana Toren, genoemd naar de in 1909 geboren prinses Juliana. De toren heeft de status van rijksmonument. In 1963 moest het 'Prins Bernhard Dal', een pretpark op nog geen kilometer afstand van de familie Kreekel, plaatsmaken voor het waterwingebied van Apeldoorn. Dit park werd verplaatst en bij de huidige Julianatoren gevoegd en is nog steeds eigendom van de familie Kreekel.

Vraag onze specialisten

Heeft u vragen over artikelen of diensten of kunt u ondersteuning gebruiken bij uw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen u graag met een passende oplossing.

Live Chat

Stel direct uw vraag aan één van onze specialisten. Op werkdagen van 08:00 - 17:00 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan uw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 17:00 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met u op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Wildkamp maakt gebruik van cookies