0
Klantinterview: Bajo Bouw & IJzerwerken Mariënheem

Klantinterview: Bajo Bouw & IJzerwerken Mariënheem

Bajo Bouw & IJzerwerken bestelt artikelen op locatie
"Bij renovatiewerk weet je pas vandaag wat je morgen nodig hebt"

Flexibiliteit en meedenkend vermogen met de kBajo bouwlant staan hoog in het vaandel bij Bajo Bouw & IJzerwerken in Mariënheem. Efficiënt werken ook. Bouwmaterialen van Wildkamp worden bij voorkeur op de bouwlocatie afgeleverd. "Als ons personeel voor de balie in de vestiging staat, hebben we hier op kantoor iets verkeerd gedaan."

Barry Jonkman begon zijn carrière in de bouw als timmerman bij een aannemer. Uit die tijd kent hij ook Wout Jansen Holleboom, met wie hij nu samen Bajo Bouw & IJzerwerken runt.

In 2001 begon Jonkman als zzp'er. Naast bouwklussen werd ook het produceren van (sier)hekwerken ter hand genomen. Hieruit is een eigen constructiewerkplaats voor metaal ontstaan, waarmee Bajo zich vandaag de dag onderscheidt van veel andere bouwbedrijven. Jonkman:
"Het ontwerp, productie en montage van staalconstructies, bijvoorbeeld spanten, houden we allemaal in eigen hand. Daardoor kunnen we snel schakelen." Veel eigen materieel - zoals kranen, vrachtwagens, shovel en een verreiker - versterkt de potentie om snel en doelgericht te handelen.

Naast een eigen staal- en timmerwerkplaats, houdt Bajo ook het betonwerk - "storten van (mest) kelders is een specialiteit van ons" - en een deel van het installatiewerk in eigen hand. "We leggen bijvoorbeeld zelf rioleringen aan en als we vloeren storten, nemen we direct de infrastructuur onder het maaiveld mee."

Op locatie
Bajo is dan ook een regelmatige afnemer van pvc-buizen, mestleidingen en waterslangen van Wildkamp. Vrijwel alles wordt op de bouwplaats afgeleverd. Jonkman: "Als ons personeel voor de balie in de vestiging staat, hebben wij hier op het kantoor in de voorbereiding iets verkeerd gedaan. Die uren kunnen ze beter benutten in het werk."

De mogelijkheid om volumeorders binnen 24 uur op de bouwplaats te laten bezorgen, past Bajo als een jas. "We doen veel renovatiewerk. Dan weet je vooraf nooit wat je tegenkomt en de volgende dag nodig hebt. Nu kunnen we 's middags bellen en hebben het de volgende dag op het werk."

Ervaring met nachtdistributie heeft het bouwbedrijf uit Mariënheem nog niet, maar het spreekt ze wel aan. Jansen Holleboom: "Om geen tijd te verliezen, kun je de bestelde artikelen dan 's nachts aan de werkplaats laten leveren en de jongens nemen die 's ochtends meteen mee in de bus. Het is de toekomst, denk ik."

Advies
Voor een echt 'spoedje' rijdt Jonkman zelf naar de Wildkamp vestiging in Raalte, dat op nog geen 4 kilometer afstand van het bouwbedrijf is gevestigd. Of er gaat een Wildkamp medewerker mee op locatie. "Zo zijn we nu bezig een hogedrukleiding aan te leggen voor een mestscheider. Met een doorsnede van 160 mm en waterdichte betondoorvoeren, wordt het toch een stukje ingewikkelder. Dan is het fijn dat je advies kunt vragen."

Vraag onze kenners

Heb je vragen over artikelen of diensten of kun je ondersteuning gebruiken bij jouw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. We staan graag voor je klaar om je te helpen. Samen komen we verder!

Live Chat

Stel direct jouw vraag aan één van onze kenners. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan jouw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met je op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.