0
Klantinterview: Riool Techniek Kraggenburg

Klantinterview: Riool Techniek Kraggenburg

RTK lost rioolproblemen snel en vakkundig op
"We zijn flexibel, schakelen snel en hebben verstand van zaken"

Riool Techniek Kraggenburg is sterk in het Referentie riooltechniek kraggenburgsnel oplossen van problemen met de riolering. Een team van zes mensen staat dag en nacht klaar. "Servicegericht. De klant moet achteraf een goed gevoel hebben. Maar wij ook." De activiteiten variëren van het direct verhelpen van verstoppingen, reiniging en reparatie tot het aanleggen van riolering in de Noordoostpolder en aanpalende gebieden.

Vies en nat
RTK doet geen regulier installatiewerk. "Zodra het vies en nat is, bijvoorbeeld in een kruipruimte, komen wij in beeld", benadrukt Van der Stelt als hij de scope van de activiteiten bij particulieren probeert duidelijk te maken. "Meestal om problemen op te lossen met bestaand leidingwerk." Ook voor bedrijven bestaat het merendeel van de werkzaamheden uit het ontstoppen van leidingsystemen en inspecteren op lekkages met rioolcamera's. "Die liegen nooit." RTK heeft drie verschillende camera's voor het inspecteren van rioolleidingen met een diameter van 32 mm en groter. Daarbij maak RTK gebruik van een zelfrijdende camera om de grotere diameters te kunnen inspecteren. Met behulp van deze camera's kunnen RTK-medewerkers direct constateren of er een probleem is en wat daarvan de aard is. Door middel van een zender op de camera's is de exacte locatie van een storing op te zoeken. Daarnaast worden nog hoofdriolen en waterzuiveringsinstallaties gereinigd voor bedrijven, gemeenten en waterschappen. "Zo hebben we twee combi-zuigspuitwagens rondrijden, die vuil water kunnen opzuigen en schoon water bij zich hebben. Die auto's worden ingezet voor het leegzuigen en schoonspuiten van bijvoorbeeld rioolgemalen, hoofdriolen, straatkolken en zandvangputten."

Behandeling afvalwater
In het buitengebied van de Noordoostpolder komen nog veel septic tanks voor. Regelmatig wordt een beroep op RTK gedaan om die te legen en het slib af te voeren. Aanleg van een betonnen septic tank en het repareren van de riolering zijn ook werkzaamheden die RTK geregeld uitvoert.

De benodigde materialen worden al meer dan 10 jaar betrokken bij Wildkamp. In het verleden heeft RTK ook veel helofytenfilters aangelegd, maar die vraag is een beetje ingezakt. "We leggen er misschien nog één of twee per jaar aan", aldus Van der Stelt. Toch heeft een helofytenfilter, als het om Individuele Afvalwater Behandelingssystemen (IBA's) gaat, de voorkeur. "Ze zijn veel minder kwetsbaar dan een compact systeem." Een Kiwa-certificaat geeft geen garantie. "De werking van een IBA hangt toch vooral af hoe je ermee omgaat. Uiteindelijk gaat het om de zuiverheid van het water dat richting sloot gaat. Gelukkig dringt dat besef ook door bij vergunningverlenende instanties."

Snel storingen oplossen
Met de minikraan worden regelmatig persleidingen aangelegd voor gemeenten, zoals Noordoostpolder en Steenwijkerland. Vaak een vervanging of een reparatie die meteen moet worden uitgevoerd, omdat er storingen zijn. "Wij gedijen het beste bij klussen waarin we snel moeten schakelen. Kijk je in onze agenda voor overmorgen, dan staat er niet veel in. Maar kijk je over een week terug, dan zul je zien dat we als team best veel werk hebben verzet. Ons werk laat zich vooraf slecht plannen, maar dat zijn wij gewend. Sterker, dat is ook onze kracht", aldus Van der Stelt. "En urgent is urgent. Dat besef hebben niet alleen de drie vennoten, maar ook het personeel. We bieden voor noodgevallen echt 24/7 service. Korte lijnen, doen wat je zegt en problemen oplossen als er onverhoopt iets fout gaat. Het is belangrijk dat de klant er een goed gevoel aan overhoudt."

Kwaliteit en service
Vanuit dezelfde motivatie heeft RTK eigenlijk al meer dan een decennium een relatie met Wildkamp. "Snelle levertijden en wij voelen ons daar altijd als klant behandeld. We doen veel zaken met het filiaal in IJsselmuiden, maar komen ook wel in Emmeloord. Kwaliteit en service zijn voor ons belangrijker dan de laagste prijs. Dat geldt ook voor de bedrijfsauto's die we aanschaffen. Als zo'n auto stilstaat, kost het ons namelijk geld. Wij moeten altijd paraat staan."

Vraag onze kenners

Heb je vragen over artikelen of diensten of kun je ondersteuning gebruiken bij jouw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. We staan graag voor je klaar om je te helpen. Samen komen we verder!

Live Chat

Stel direct jouw vraag aan één van onze kenners. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan jouw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met je op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.