0
Klantinterview: C3 Living

Klantinterview: C3 Living

Woonunits C3 Living duurzaam en flexibel
Referentie Wima Vastgoed"If you can dream it, we can build it"

C3 Living ontwikkelt duurzame, betaalbare en flexibele huisvesting. Eengezins woonunits die dáár kunnen worden ingezet waar de vraag naar passende huisvesting groot is en na verloop van tijd eenvoudig kunnen worden verplaatst of gedemonteerd. Circulair dus, maar ook sociaal. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij C3 Living in de productie kansen om hun talenten te ontwikkelen op weg naar een volwaardige baan. Maatschappelijk ondernemen onder het motto ‘If you can dream it, we can build it’.

Door de relaties die moederbedrijf Rendiz heeft met woningcorporaties en diverse zorginstellingen, ontstond het idee om circulaire, sociale en flexibele eenpersoonswoningen te ontwikkelen. “En dit wordt nog eens versterkt door trends in de huidige woningmarkt”, aldus Tim van den Hurk, verantwoordelijk voor de productie van de woonunits bij C3 Living in Panningen. Samen met Inge Dominicus, die zich vooral bezighoudt met interne zaken en klantcontacten, staan we stil bij het concept dat niet alleen verplaatsbare, duurzame en betaalbare huisvesting op maat mogelijk maakt, maar tevens kansen creëert voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mevrouw Dominicus: “Het ontwikkelen en produceren van de woonunits is voor C3 Living een middel om huisvesting én werkgelegenheid te creëren voor mensen met dringende woonbehoeften en een afstand tot de arbeidsmarkt. Door de doelgroep voor de doelgroep.”

Stalen frame
De eerste prototypes van C3 Living in 2016 waren, geheel passend binnen de circulaire gedachte, gebaseerd op gebruikte zeecontainers, maar daarmee bleek het moeilijk te voldoen aan verschillende bepalingen uit het Bouwbesluit. De constructie van de C3 Living units bestaat nu uit een speciaal geconstrueerd stalen frame, dat zo is ontworpen dat units kunnen worden gestapeld. Naast flexibiliteit staat duurzaamheid centraal binnen het concept, waarbij zoveel mogelijk wordt aangehaakt bij de ambities van Cradle2Cradle (C2C). De heer Van den Hurk: “Niet alleen worden waar mogelijk C2C-gecertificeerde producten gebruikt, maar ook worden met leveranciers afspraken gemaakt over terugname aan het einde van de levensduur en zijn verbindingen zo vormgegeven dat materiaal kan worden hergebruikt.”

Gasloos
De C3 Living units zijn ‘all-electric’, dus gasloos. Elektrische boiler, inductiekoken en verwarming van de uitzonderlijk goed geïsoleerde woningen geschiedt middels infraroodpanelen aan het plafond. Indien gewenst, kan de unit in combinatie met zonnepanelen nagenoeg zelfvoorzienend worden gemaakt. Alle aansluitingen voor water, elektra, riool en data zijn vorstvrij weggewerkt in een speciale koof aan de voorzijde van de woonunit. De benodigde materialen op het gebied van W-installatie, alsmede de ventilatieroosters, zijn afkomstig van Wildkamp. De heer Van den Hurk: “We werken momenteel in batches van vier units tegelijk. Alle bestelde materialen worden door Wildkamp per woonunit in een aparte kit aangeleverd. Efficiënt en hierdoor grijpen de deelnemers die aan de units werken nooit mis. We moeten het hen zo eenvoudig mogelijk maken. Naast enkele vakmensen uit de bouwpraktijk die we in dienst hebben, werken we namelijk met deelnemers die in principe weinig bouwkennis hebben. Bijvoorbeeld mensen die uit een dak- of thuislozensituatie komen en statushouders. Dit moet een opstap zijn naar een echte arbeidssituatie.”

Betaalbaar
De interesse voor flexibele huisvestingsoplossingen groeit, constateert mevrouw Dominicus. “Een teken van deze tijd.” Door gesprekken met partners als woningcorporaties en zorginstellingen zijn de doelgroepen inmiddels uitgebreid tot studenten, woningzoekenden onder de liberalisatiegrens (komen in aanmerking voor een sociale huurwoning) en zorgbehoevenden. “Met een C3 Living unit spelen we in op de vraag naar woningen van bijna 30 vierkante meter. De uitdaging is flexibele woningen creëren die ook betaalbaar zijn.” Indien gewenst, is het mogelijk de units volledig gemeubileerd op te leveren. Daarvoor wordt samengewerkt met De Stijlfactorij, een andere maatschappelijke onderneming van moederbedrijf Rendiz, die in hetzelfde pand is gevestigd. Mevrouw Dominicus: “Zo ontzorgen we, van ontwerp tot aan oplevering, onze partners. De kant-en-klare C3 Living units maken sociale huisvesting mogelijk voor een realistische prijs. Duurzaam en van hoge kwaliteit. Qua thermische en geluidsisolatie onderscheiden we ons echt van de standaard containerwoningen in de markt.”

Dromen
De industriële productie van eenpersoons woonunits werd november 2017 gestart, maar er zijn ook al plannen om in de toekomst zorgunits (Care) en hotelvarianten te produceren, die ook geschakeld en gestapeld kunnen worden. “Woning, hotel, werkplek of zorgfaciliteit, onze units zijn zo ontworpen dat ze moeiteloos kunnen worden aangepast. We hebben nog plannen genoeg. Ons motto is niet voor niets ‘If you can dream it, we can build it’. Daarnaast zijn onze units zeer mobiel en kunnen eenvoudig worden verplaatst.”

Profiel C3 Living
C3 Living is een project van Rendiz BV, een sociale onderneming die op verschillende plaatsen in Noord- en Midden-Limburg kansen creëert voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een van de kernactiviteiten is het transformeren van bestaand vastgoed, waarbij synergie ontstaat door het op de juiste wijze combineren van commerciële, publieke en zorgdiensten. Daar is met C3 Living de ontwikkeling van nieuw ‘vastgoed’ bijgekomen; circulaire, sociale en flexibele eenpersoonswoningen. Het bouwsysteem is zo ontworpen dat mensen met weinig technische kennis kunnen worden ingezet bij de realisatie van de woonunits.

Vraag onze specialisten

Heeft u vragen over artikelen of diensten of kunt u ondersteuning gebruiken bij uw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen u graag met een passende oplossing.

Live Chat

Stel direct uw vraag aan één van onze specialisten. Op werkdagen van 08:00 - 17:00 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan uw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 17:00 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met u op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Wildkamp maakt gebruik van cookies