0
Case | Pantropica

Case | Fonteinen bij Pantropica

Tijdens de decembermaand verandert de Pantropica met haar tropische tuinen in een winters sprookje. De beroemde ‘Winterdroom Kaarsjesavonden’, die inmiddels een bekend begrip zijn, trekken bezoekers vanuit heel Europa. De tuinen en waterpartijen van dit themapark worden schitterend verlicht met kilometers aan kerstverlichting en versieringen.

Orchideeenhoeve “Maar voordat het zover is ligt er bij het personeel van het park nog een flinke uitdaging. Timo van Ruiten, hoofd technische dienst: “Deze showavonden doen we nu al meer dan 35 jaar, het is aan ons de taak dit spektakel elk jaar te overtreffen.”

Om extra sfeer aan de Winterdroom toe te voegen is Pantropica een aantal jaren geleden begonnen met eenvoudige fonteinen en waterpartijen. "We zijn begonnen met de goedkoopste dompelpompjes ingebouwd in een wasmand die als filter fungeerde. Met wat planten, een pompje en een goedkope fonteinsproeier hadden we onze eigen fontein gecreëerd. Maar al snel kwamen we erachter dat dit niet voldoende was", lacht Timo.

Naarmate het evenement groeide, nam ook de complexiteit toe. De hobby-pompjes bleven niet langer overeind onder de druk van de hoeveelheid Kaarsjesavonden. "We merkten dat we met de kleine pompen veel werk hadden qua onderhoud. Na 1 seizoen begaven ze het. Een paar jaar geleden hebben we daarom onze eerste Auga-pomp besteld bij Wildkamp. En ontdekten we de kwaliteit die we zochten.” Gaandeweg waren ook de andere pompen aan vervanging toe en heeft het park besloten om alle pompen te vervangen door Auga pompen en fonteinen. “Samen met leverancier Auga en Wildkamp Emmeloord zijn we door het park gelopen. We hebben elke fonteinlocatie zorgvuldig gekozen en uitgerust met verlichting die kan worden gesynchroniseerd met onze sfeerverlichting." Het fonteinenplan dat samen met AUGA en Wildkamp opgesteld werd, bestaat uit enkelstraalfonteinen, schuimbronnen en meerstalige fonteinen

Deze samenwerking bracht niet alleen betrouwbare pompen, maar ook slimme oplossingen voor het aansturen van de fonteinen en RGBW-DMX verlichting. "We kunnen nu elke fontein individueel bedienen en de sfeer aanpassen per tuin. Het is een mooie toevoeging aan de Winterdroom", zegt Timo.

Opvang en Hergebruik van regenwater

Duurzaamheid staat bij Pantropica hoog in het vaandel: door middel van opvang en hergebruik van regenwater. Een oplossing die niet nieuw is voor het park. Terwijl dit de laatste jaren aan populariteit wint doet Pantropica, van oorsprong een tuindersbedrijf, dit al vanaf de beginjaren. "Eigenlijk doen we dit al jaren. Regenwaterhergebruik vindt zijn oorsprong in de glastuinbouw, daar gebeurt dit tientallen jaren. Als glastuinder wil je regenwater opvangen om te besparen op kostbaar drinkwater. Bij ons is het al ruim 30 jaar normaal om toiletten met regenwater te spoelen. Ook gebruiken we het voor de beregening van de tuinen. Regenwater is schoon en veel beter voor de planten dan leidingwater, waar veel kalk in zit."

Samenwerking

Wat maakt de samenwerking met Wildkamp nu uniek? "Aan Wildkamp valt ons op dat je altijd iemand aan de lijn krijgt die er verstand van heeft”, zegt Timo. Tijdens verbouwingsprojecten doen zich soms technische vraagstukken voor waar Timo Wildkamp om advies vraagt. “Bij veel bedrijven en groothandels is het lastig om de juiste persoon te spreken te krijgen. Bij Wildkamp heb je gelijk iemand aan de lijn die je verder kan helpen. Het feit dat ze in de buurt zijn, een groot assortiment hebben en altijd passend advies geven, maakt het voor ons een waardevolle samenwerking”, sluit Timo af.

Advies nodig over de materialen die nodig zijn voor fonteinen en waterpartijen? Stap eens binnen bij een van onze 45 vestigingen. Onze collega's daar vertellen jou graag meer over de mogelijkheden. Of neem nu direct contact op met onze klantenservice.
Fonteinen bij Pantropica

Fonteinen bij Pantropica

Junglepark Pantropica is een aantal jaren geleden begonnen met eenvoudige fonteinen en waterpartijen. Na 1 seizoen begaven de pompen het. Nu zijn de waterpartijen voorzien van kwalitatieve en duurzame Auga-pompen.

Assortiment

Vraag onze kenners

Heb je vragen over artikelen of diensten of kun je ondersteuning gebruiken bij jouw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. We staan graag voor je klaar om je te helpen. Samen komen we verder!

Live Chat

Stel direct jouw vraag aan één van onze kenners. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan jouw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met je op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.