0
Klantinterview: Linberg Park Molenschot

Klantinterview: Linberg Park Molenschot

Linberg Recreatiepark continu in ontwikkeling
‘Energie- en watermeters op afstand uitlezen’

Linberg Park MolenschotLinberg Park, gelegen in het pittoreske dorpje Molenschot, is al sinds 1972 een echte familiecamping in Midden-Brabant. Van oudsher een recreatiepark met meer dan 650 vaste jaarplaatsen, maar het park is continu in ontwikkeling. Het aantal (indoor)faciliteiten wordt steeds verder uitgebreid en dit jaar zijn er ook 26 toeristische plaatsen bijgekomen. Tevens is ‘achter de schermen’ een netwerk uitgerold waardoor alle water- en stroommeters op afstand kunnen worden uitgelezen. Een project dat volledig door Wildkamp wordt geregisseerd.

“Je moet je continu blijven onderscheiden in deze markt”, stelt Jaap van den Berg, als we met hem over Linberg Park lopen. De door zijn ouders gestichte familiecamping in Molenschot, die inmiddels 26 hectare beslaat en circa 650 jaarplaatsen (stacaravans en chalets) omvat, mag dan al sinds 1972 bestaan, het laatste decennium waait een frisse wind door dit recreatiepark. Zichtbaar trots toont hij de verschillende moderne faciliteiten die er in de loop der jaren zijn bijgekomen. Toen hij het park in 1984 van zijn ouders overnam, vond er al een moderniseringsslag plaats; nu zijn dochter Mieke en zoon Mark de dagelijkse leiding hebben, zijn de bakens opnieuw verzet in het familiebedrijf.

Nieuwe dynamiek
Mark van den Berg: “Met de aanleg van een toeristisch veld, voor passanten met een tent of camper, en stacaravans die mensen kunnen huren, boren we een nieuwe doelgroep aan en krijg je een andere dynamiek op de camping.” Een moderne camping moet selfsupporting zijn, stelt ook vader Jaap. De creatie van verschillende faciliteiten, zoals een zwembad met waterglijbanen, een stroomversnelling, waterspeeltuin en de Tiki-bar, zorgen voor reuring en een nieuw en jonger publiek. En sinds 2012 gaat achter de naam Kids Wonderland een compacte indoorspeeltuin van 2.500 vierkante meter schuil, in 2016 nog eens uitgebreid met een thematische buitenspeeltuin van 3.000 vierkante meter.

Water- en elektriciteitsmeters
Naast de introductie van nieuwe voorzieningen, besloot de familie Van den Berg de verouderde infrastructuur van het recreatiepark onder handen te nemen. “De oude elektriciteitsmeters waren nodig aan vervanging toe”, legt Mark van den Berg uit. “Onze relatie met Werner Dreischärf, assistent-filiaalmanager van Wildkamp Rijen, is altijd uitstekend. Toen wij met wat vragen zaten, heeft hij z’n huiswerk goed gedaan. Zo is het balletje eigenlijk gaan rollen.” Want gaande het gesprek werd duidelijk dat men tevens op zoek was naar nieuwe watermeterputten en ook kwam de vraag bovendrijven of er een mogelijkheid is om zowel de stroom- als watermeters op afstand uit te lezen. “De technische dienst op het recreatiepark bleek met twee man, twee keer per jaar, twee weken bezig te zijn om alle meterstanden van de water- en elektriciteitsmeters van de 650 jaarplaatsen op te nemen. Daarnaast waren ze bij de receptie nog enkele weken bezig om alles in te lezen en daarna te factureren”, vertelt Dreischärf. “Dat was voor mij het moment om Luuk Schonewille, productspecialist van Jarola, bij het project te betrekken.”

Op afstand uitlezen
Duidelijk was dat het hier geen standaardproducten betrof die men bij Wildkamp in het schap heeft liggen. Schonewille, die zich in deze materie verdiepte: “Je hebt eigenlijk twee oplossingen om op afstand meters te kunnen uitlezen: met een wifi-systeem of een eigen netwerk. Een wifi-systeem is relatief onbetrouwbaar. Daarom hebben wij - in overleg - ervoor gekozen om een eigen, bewezen draadloos netwerk op Linberg Park aan te leggen. Zo’n 15 tot 20 procent duurder, maar ontzettend bedrijfszeker en veilig.” Per vier recreatiewoningen worden nu zowel de centrale meterkast als de watermeterput (elk voorzien van vier afzonderlijke meters) uitgerust met een antenne die, via 5 extra antennes in de bestaande wifi-masten op het recreatiepark, in contact staan met de receptie. “Met dit registratiesysteem denk ik dat we op termijn kosten kunnen besparen”, aldus Mark van den Berg. “En je kunt veel eerder problemen constateren als mensen hoogverbruik hebben qua water of stroom; op afstand houden we continu een vinger aan de pols.”

Klant ontzorgen
In eerste instantie wilde Linberg Park de aanleg van de nieuwe infrastructuur in eigen beheer doen, maar aangezien dit een gigantisch project is, besloot de familie Van den Berg uiteindelijk om een groot deel toch uit te besteden. “De aanleg van de nieuwe elektrische installatie en het water- en energieregistratiesysteem wordt nu helemaal door ons geregeld”, vertelt Schonewille. “Wildkamp levert niet alleen de spullen, maar neemt de complete projectorganisatie op zich, inclusief het inschakelen van een installatiebedrijf voor de uitvoering. In feite ontzorgen we de klant met een totaaloplossing.” Dat geldt ook voor de infrastructuur op het nieuwe campinggedeelte met toeristische plaatsen. Van den Berg: “We weten dan gewoon dat de kwaliteit en de samenwerking goed is; volledige ontzorging en persoonlijk contact. Dat spreekt ons aan.”

Linberg Park
Linberg Park is al sinds 1972 een gezellig vakantiepark voor families. Gelegen in de bosrijke omgeving tussen Breda en Tilburg is het een uitstekende uitvalsbasis om Noord-Brabant te verkennen. Het recreatiepark beslaat maar liefst circa 26 hectare, met meer dan 650 vaste jaarplaatsen uitgerust met stacaravans en chalets. Het recreatiepark is het gehele jaar geopend en voorzien van tal van luxe faciliteiten. Aangrenzend aan het terrein van Linberg Park ligt Kids Wonderland. Dit is een gigantische in- en outdoor kinderspeeltuin van meer dan 5.000 vierkante meter. Kijk voor meer informatie op www.linbergpark.nl

Linberg Park Molenschot

Vraag onze specialisten

Heeft u vragen over artikelen of diensten of kunt u ondersteuning gebruiken bij uw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen u graag met een passende oplossing.

Live Chat

Stel direct uw vraag aan één van onze specialisten. Op werkdagen van 08:00 - 17:00 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan uw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 17:00 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met u op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Wildkamp maakt gebruik van cookies