0
Klantinterview: Camping Roland Afferden

Klantinterview: Camping Roland Afferden

Camping Roland Afferden
"Water en natuursteen zijn tijdloos"

Het moest 'iets' met water worden, de nieuwe entree van CamReferentie Camping Roland Afferdenping Roland in het Limburgse Afferden. De oorspronkelijke plannen vielen echter nogal prijzig uit en pasten bij nader inzien ook minder goed bij het karakter van de familiecamping. De Wildkamp vestiging in Beringe bracht de campingeigenaren in contact met Tuindesign & Styling Ves Reynders uit Panningen en het resultaat is een natuurlijke waterpartij die perfect aansluit bij de glooiingen van de 'Maasduinen'. Een echte eyecatcher. "Dit wordt een geliefd fotopunt."

Het eerste contact met Wildkamp werd gelegd op de Recreatiebeurs in Hardenberg. De broers Ron en Frank Jansen, directeuren van Camping Roland in Afferden, ontvouwden daar hun plannen om de entree op te waarderen. Het moest 'iets' met water worden en zelf hadden ze eerst 'dansende fonteinen' in gedachten. "Een spraypark, maar bij nader inzien was het prijskaartje dat daar aan hing toch te gortig. En we wilden op die plek een eyecatcher, geen speeltuin", legt Ron Jansen uit. En minstens zo belangrijk, er werd dan geen gebruikgemaakt van de plaatselijke hoogteverschillen op de camping, die het gebied juist zo kenmerkend maken. "We zitten hier immers in de Maasduinen."

Ves Reynders
Roel Backus, filiaalmanager van Wildkamp Beringe, was bekend met werk van Tuindesign & Styling Ves Reynders uit Panningen, eigendom van Wiel Kok, en vermoedde dat een meer natuurlijke waterpartij zowel financieel als qua uitstraling wel eens in vruchtbare aarde kon vallen bij de gebroeders Jansen. Hij bracht de twee partijen met elkaar in contact. "Daarmee hield onze bemoeienis in principe op, al gaven we natuurlijk wel aan dat het leuk zou zijn als de benodigde materialen bij ons zouden worden betrokken", lacht Backus. En dat is ook gebeurd, want zowel de twee centrifugaalpompen, al het leiding- en fitwerk (druk pvc), een UV-filter, 155 vierkante meter EPDM-folie voor op de bodem en de Adurolight ledstralers komen bij Wildkamp vandaan.

Hoogteverschillen
Voor ongeveer de helft van de kosten van het oorspronkelijke plan heeft Tuindesign & Styling Ves Reynders een waterpartij bij de ingang van de camping gerealiseerd, die ook imposant is als er geen water stroomt. Gerard Reynders, medeverantwoordelijk voor het ontwerp: "Fonteinen zijn geweldig, maar als die uit staan, heb je niks, alleen een grote stenen vlakte. Door hier een waterval en een beek te realiseren, accentueren we de natuurlijke hoogteverschillen die al op het terrein aanwezig zijn. En de gebruikte natuurstenen gaan straks helemaal op in de omgeving. Nu is het nog een grote keienmassa, maar over twee jaar, als het groen de overhand heeft gekregen, herken je het hier niet meer."

Er is gekozen voor steen, Ardenner Gres, uit een groeve in de Belgische Ardennen, dus relatief dicht in de buurt, om de transportkosten laag te houden. In totaal is maar liefst 120 ton natuursteen verwerkt.

Vak apart
De heuvel waartegen de cascade is gebouwd, bood tevens de mogelijkheid de technische ruimte weg te werken in het talud. Hierin staan de twee centrifugaalpompen van respectievelijk 60 kuub voor de waterval en 35 kuub voor de waterloop. Een UV-lamp voorkomt dat het water er op den duur uit gaat zien als 'erwtensoep' als gevolg van zweefalgen. Over de optimale configuratie van de installatie werd ook gespard met de technische afdeling van Wildkamp, geeft Reynders aan. Eind januari zijn de werkzaamheden begonnen en ruim een maand later werd de waterpartij opgeleverd. De familie Jansen, die beschikt over een kraan en een shovel, heeft al het grondwerk zelf uitgevoerd. Luuk Jansen, management assistent en een vertegenwoordiger van de derde generatie op Camping Roland: "Dan ben je niet afhankelijk van anderen en het scheelt aanzienlijk in de kosten." De regie lag echter bij Ed Gielens, werkzaam bij Ves Reynders. "Het stapelen van de stenen is een vak apart", stelt Reynders.

Fotopunt
Camping Roland kan met deze entree weer decennia vooruit. "Natuursteen is tijdloos en kabbelend water verveelt nooit", stelt Ron Jansen. Ledstralers in het water en op de oever maken in de avonduren een feeëriek geheel van de nieuwe landmark op de camping. "Een ontmoetingsplek die zowel dynamisch is als rust uitstraalt door het natuurlijke karakter." Bovenop de rotspartij, daar waar een pad zich naar boven slingert, komt nog een bord te staan met de naam van de camping erop. "Want dit wordt een geliefd fotopunt", weet Jansen nu al. "Een mooi plaatje voor gratis reclame."

Profiel Camping Roland
Camping Roland in Afferden (Noord-Limburg) is een gezinscamping, gelegen in een van de fraaiste natuurgebieden van Nederland, de 'Maasduinen'. De camping wordt gerund door de familie Jansen en beschikt over 300 vaste plaatsen, 90 toeristische plaatsen en 25 verhuuraccommodaties. Deze laatste omvatten zowel trekkershutten, huurchalets en mobilehomes als luxe safaritenten en Limburgse Vakwerktenten. Hiermee wordt ingespeeld op de trend van glamping. Een echte familiecamping met alle voorzieningen zoals zwembaden, speeltuin, visvijver, snackbar, campingwinkel en Eetcafé 't Vertier. Maar de grootste attractie is Nationaal Park Maasduinen.

Vraag onze specialisten

Heeft u vragen over artikelen of diensten of kunt u ondersteuning gebruiken bij uw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. Wij helpen u graag met een passende oplossing.

Live Chat

Stel direct uw vraag aan één van onze specialisten. Op werkdagen van 08:00 - 17:00 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan uw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 17:00 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met u op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Wildkamp maakt gebruik van cookies