0
Case | De Heldense Bossen

Case | Verbeterde watercapaciteit camping De Heldense Bossen

Camping De Heldense Bossen, gelegen in Helden, Limburg, beslaat een oppervlakte van 35 hectare en is daarmee 1 van de grootste campings in de regio. De sanitair gebouwen en kampeervelden op de camping zijn grotendeels aangesloten op een enkele watermeter, die gecombineerd is met een bufferkelder met een capaciteit van 90.000 liter water.
Heldensebossen

Drukvat

Het terrein is zo groot dat zonder een drukverhoger sommige kampeervelden onvoldoende toegang hebben tot water. Om voldoende watertoevoer te garanderen, heeft de camping een bufferkelder. Naast deze bufferkelder is een RVS-drukvat met hydrofoor geïnstalleerd. Het drukvat wordt gevoed door twee pompen. Tijdens piekuren schakelen de pompen automatisch om en om en indien nodig schakelt de ander bij. 's Nachts wordt het water weer bijgevuld in de bufferkelder. In samenwerking met Wildkamp is het drukvat geplaatst en geïnstalleerd door Van Roy Technical Services.

Fons Reijnen, camping Heldense Bossen: "We doen al jaren zaken met Wildkamp, vooral voor materialen zoals waterleidingen, straatkolken, riolering en regenwaterafvoer. Onlangs hebben we al onze verlichting vervangen door LED-verlichting, zowel binnen als buiten, waarvoor Wildkamp een lichtplan heeft opgesteld en de armaturen voor heeft geleverd."
Als Greenkey-camping zet Heldense Bossen zich actief in voor het verduurzamen van het park met zonnepanelen, warmtepompen en een waterhergebruikspoelsysteem voor het zwembad. Met deze installatie kunnen ze maar liefst 35 kuub water besparen.

Beregening

Het Limburgse landschap bestaat grotendeels uit zandgrond, wat betekent dat water snel in de grond wegzakt. Om de velden groen te houden, is beregening essentieel. Fons legt uit: "Op de ligweide, evenemententerrein en het voetbalveld hebben we een vaste beregeningsinstallatie geïnstalleerd, verdeeld over vier sectoren. Een computer regelt de beregening automatisch, waarbij het systeem tussen 05.00 uur en 07.00 uur 's ochtends actief is om de velden voldoende tijd te geven om op te drogen voordat de gasten arriveren."

Daarnaast is druppelbevloeiing geïnstalleerd in de perken en plantsoenen, en zijn er nieuwe bomen op het terrein geplant die worden voorzien van water via 35 sproeipunten. Fons voegt eraan toe: "Om te zorgen voor voldoende waterdruk worden beide systemen aangedreven door één pomp met drukverhoger. Voor ons volgende beregeningsproject hebben we Wildkamp al aangehaakt. We willen komend jaar een beregeningsinstallatie aanleggen met pop-up sproeiers op onze drie grootste kampeervelden."


Heldensebossen  HeldenseBossen     HeldenseBossen     

Vraag onze kenners

Heb je vragen over artikelen of diensten of kun je ondersteuning gebruiken bij jouw project? Persoonlijk advies is bij Wildkamp altijd binnen handbereik. We staan graag voor je klaar om je te helpen. Samen komen we verder!

Live Chat

Stel direct jouw vraag aan één van onze kenners. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

Telefoon

Bel 0523 68 75 10 voor telefonische ondersteuning. Op werkdagen van 07:30 - 19:30 uur

WhatsApp

Voeg ons nummer 0523 687500 toe aan jouw contactlijst en stuur ons een appje. Op werkdagen van 08:00 - 19:30 uur

E-mail

Stuur een bericht naar verkoop@wildkamp.nl en we nemen contact met je op. Altijd antwoord binnen 1 werkdag

Ontdek de Wildkamp app!

Ontdek de Wildkamp app

Bestel altijd en overal eenvoudig online of gebruik de handige scanfunctie in de vestiging om sneller te winkelen.